Shenzhen | Halep și-a aflat adversara din finală: Vreau răzbunare

Data publicării:
halep finala

Simona Halep o va avea ca adversară în finala de la Shenzhen pe Katerina Siniakova. Finala va începe sâmbătă la ora 8:00 și va fi transmisă pe Digi Sport 1. Sportiva cehă, locul 47 WTA şi cap de serie numărul 6 a învins-o, vineri, cu scorul de 6-2, 3-6, 6-3, pe rusoaica Maria Şarapova, locul 59 WTA.

Cele două jucătoare au oferit un meci foarte spectaculos, tensionat în final. Siniakova a evoluat entuziasmant în primul set, apoi Şarapova a răspuns cu un joc excelent în al doilea. Deşi a comis mai puţine erori neforţate decât de obicei, Şarapova a greşit atunci când nu trebuia, în partea a doua decisivului. Ezitantă şi ea în final, sportiva cehă s-a impus în cele din urmă, într-o oră şi 55 de minute, având nevoie de patru mingi de meci pentru a câştiga (două pe serviciul Mariei Şarapova şi două pe propriul serviciu).

În prima semifinală, Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Irina-Camelia Begu, locul 43 WTA şi cap de serie numărul 4.

În singura lor întâlnire, Siniakova, 21 de ani şi 1,74 metri înălţime, a învins-o pe Simona Halep la ediţia precedentă a turneului de la Shenzhen, în faza optimilor de finală, scor 6-3, 4-6, 7-5. Jucătoarea cehă a ridicat trofeul la finalul competiţiei.

Anul acesta, calificarea în finala de simplu este recompensată cu un cec în valoare de 81.251 de dolari şi cu 180 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi 163.260 de dolari şi 280 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat Shenzhen Open la simplu în 2015. Ea va disputa, sâmbătă, a 28-a finală din carieră.

Înaintea partidei dintre Maria Sharapova și Katerina Siniakova, Simona a declarat: „Sunt din nou în finală aici la Shenzhen, un sentiment extraordinar. Mă bucur să joc din nou finala aici, în fața multor oameni. Vă mulțumesc, întotdeauna îmi place să joc aici și mâine am o provocare mare. Am jucat anul trecut cu Siniakova și m-a învins, așa că, dacă vom juca împreună, vreau o răzbunare, dar nu e niciodată ușor. De asemenea, cu Sharapova e mereu o provocare. Sunt gata să joc și vom vedea ce se va întâmpla”.

Din declarație, se pare că liderul topului WTA preferă o revanșă în fața Siniakovei decât un meci cu Sharapova, deși rusoaica a declarat, joi, după ce a obţinut calificarea în semifinalele turneului de la Shenzhen, că doreşte să ajungă în finală şi să joace împotriva numărului 1 mondial. Dar nu a fost să fie.

După disputarea semifinalelor de simplu urmează cele de dublu. Conform programului, Halep şi Begu vor da piept cu cuplul Anna Blinkova/Nicola Geuer (Rusia/Germania), în prima întâlnire din penultimul act al probei de dublu de la Shenzhen. Şi Siniakova va juca în semifinale la dublu, după partida româncelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri