Simona Halep - Harriet Dart, 6-2, 6-4. Românca s-a calificat în turul al treilea de la Australian Open

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep, Australian Open 2020
FOTO: Guliver/ Getty Images

Simona Halep (3 WTA) s-a calificat în turul al treilea de la Australian Open, joi, după ce a învins-o rapid pe britanica Harriet Dart (173 WTA), scor 6-2, 6-4. Românca rămâne fără set pierdut la Melbourne, iar în faza următoare o va avea ca adversară pe Danielle Collins sau Yulia Putintseva.

Partida a început cu trei break-uri consecutive, Halep trecându-şi în cont două game-uri rapide pe serviciul adversarei. Românca a avut un joc sigur în primul set, a comis mai puţine erori neforţate, 10, faţă de 19 ale adversarei, şi a cedat doar două game-uri, serviciul începând să se îmbunătăţească cu trecerea jocului.

În setul secund, Simona Halep a părut să ridice şi mai mult nivelul jocului, ducând rapid scorul la 4-0 în favoarea sa. Fostul lider mondial a încheiat partida după o oră şi 17 minute, având emoţii aproape de final, când a cedat un game pe propriul serviciu, după ce anterior ratase o minge de meci. În cele din urmă, Halep s-a impus, scor 6-2, 6-4.

Aproape de finalul jocului, când Dart a avut minge de 5-5, după ce fusese condusă cu 5-1, Halep a fost vizibil deranjată, strigând către loja sa: "Ce să fac?!", scrie Mediafax. Conform statisticilor oficiale, Halep a fost superioară la aproape toate capitolele. Ea a avut un procentaj de 67% al punctelor câştigate pe propriul serviciu şi a comis 23 de erori neforţate, spre deosebire de cele 34 ale adversarei.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri