Tânăr din Alba acuzat de tâlhărie în Cehia, prins după ce polițiștii români l-au urmărit pe Facebook. Cum s-a dat de gol

Data publicării:
hot care fura o geanta
Românul ar fi tâlhărit o femeie pe o stradă din Cehia. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un tânăr de 34 de ani din Alba a ajuns după gratii pentru o tâlhărie comisă în Cehia. Bărbatul, care nu locuiește în România, a fost monitorizat de polițiști pe Facebook, așa că oamenii legii l-au prins fix când a revenit în țară ca să-și schimbe cartea de identitate, scrie Alba24.ro.

Bărbatul ar fi atacat o femeie pe o stradă din Cehia și i-a furat geanta. Victima s-a dus la poliție, așa că oamenii legii au pornit pe urmele tâlharului.

Au aflat că este român și au emis pe numele lui un mandat european de arestare preventivă, apoi unul de extrădare. După ce mandatul a fost emis, polițiștii din România au început să îl monitorizeze pe Facebook, unde tânărul era destul de activ.

Așa ar fi aflat, scrie sursa citată, că tânărul urma să vină în România ca să-și schimbe cartea de identitate. Odată ajuns în țară, oamenii legii l-au prins chiar în comuna de domiciliu - Roșia de Secaș, din județul Alba.

Miercuri, 5 iulie, bărbatul acuzat de tâlhărie în Cehia a fost arestat preventiv, la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri