Un elev din Galați a fost internat la Psihiatrie după ce a ascuns un cuţit în toaleta şcolii, plănuind să se răzbune pe colegi

Data publicării:
gard de protectie la scoala
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un minor de 14 ani, elev în clasa a VII-a la o şcoală din municipiul Galaţi, a fost internat la Spitalul de Psihiatrie "Elisabeta Doamna", după ce le-a dezvăluit poliţiştilor că a ascuns un cuţit în toaleta şcolii unde învăţa, cu intenţia de a se răzbuna pe mai mulţi colegi.

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Galaţi au fost sesizaţi telefonic la 112, pe 9 ianuarie, în jurul orei 17,30, de un bărbat, de 51 de ani, din municipiul Galaţi, cu privire la faptul că "fiul său minor, în vârstă de 14 ani, ar fi plecat în urmă cu o oră de la o adresă situată pe strada I.L. Caragiale, din oraşul de domiciliu, unde se află locul de muncă al reclamantului, şi nu a mai revenit" .

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că cele sesizate se confirmă şi au demarat activităţi în vederea depistării minorului. Au fost alertate toate unităţile de poliţie la nivelul municipiului Galaţi, fiind comunicate semnalmentele minorului, precum şi obiectele de vestimentaţie pe care le avea în acel moment, scrie Agerpres.

"De asemenea, s-a stabilit că minorul a mai plecat în mod voluntar de la adresa de domiciliu, iar în cursul aceleaşi zile, în jurul orei 12,30, bărbatul a fost anunţat telefonic de părinţii unor colegi de clasă ai minorului că fiul său se manifestă agresiv cu alţi copii la şcoală, motiv pentru care s-a deplasat la unitatea de învăţământ unde minorul este elev în clasa a VII-a şi l-a luat cu el la locul său de muncă. Ulterior, tot în aceeaşi zi, în jurul orei 23,00, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 1 Poliţie l-a depistat pe minor pe strada Regiment 11 Siret, în apropierea Palatului de Justiţie, din municipiul Galaţi. A fost condus la sediul secţiei de poliţie, unde în prezenţa tutorelui legal a declarat că, în perioada cât a plecat voluntar, s-a plimbat pe raza oraşului şi nu a fost victima vreunei infracţiuni. Totodată, acesta a precizat că a ascuns un cuţit într-un grup sanitar situat în interiorul unităţii de învăţământ", potrivit IPJ Galaţi.

Minorul a fost condus la Spitalul de Psihiatrie "Elisabeta Doamna" Galaţi, unde a fost internat.

"La data de 10 ianuarie 2024, poliţiştii s-au deplasat la unitatea de învăţământ, situată pe strada Regiment 11 Siret, de unde au ridicat din locul indicat de minor un cuţit. A fost întocmit un dosar penal privind infracţiunea de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, cercetările urmând a fi preluate de poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară şi a fost informată şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi", precizează IPJ Galaţi.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri