Un tânăr în vârstă de 19 ani s-a urcat drogat la volan şi a omorât un bărbat, apoi a fugit de la locul accidentului

Data publicării:
Mașină de poliție.

Tânărul în vârstă de 19 ani, din comuna Şuşani, care ar fi condus o maşină sub influenţa unor substanţe psihoactive şi ar fi accidentat mortal un pieton, fugind apoi de la locul accidentului, a fost arestat preventiv, au informat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

Poliţiştii l-au reţinut vineri pe tânărul în cauză, iar instanţa, în baza probatoriului administrat, a dispus să fie arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Accidentul a avut loc joi seara, în comuna Şuşani, iar victima, un bărbat în vârstă de 67 de ani, a fost găsită pe carosabil, decedată.

"La data de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 21,49, Poliţia Municipiului Drăgăşani a fost sesizată prin apel 112 de către un bărbat din comuna Şuşani, judeţul Vâlcea, cu privire la faptul că o persoană este căzută pe carosabil, inconştientă, posibil să fie victima unui accident rutier. Din primele verificări efectuate, s-a constatat faptul că persoana în cauză a fost acroşată de un autoturism în timp ce se afla pe partea carosabilă, pe DJ 677, în comuna Şuşani, conducătorul auto părăsind locul accidentului. Victima era un bărbat de 67 de ani, din comuna Şusani, personalul medical prezent la faţa locului declarând decesul acestuia", a precizat sursa citată de Agerpres.

În urma investigaţiilor poliţiştilor a fost identificat autoturismul implicat accident. Maşina era condusă de un tânăr de 19 ani, din Şuşani, care s-ar fi aflat sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Tânărul a fost testat cu etilotest şi drugtest, cu rezultat negativ pentru consumul de alcool, dar pozitiv la AMP şi MDMA, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre de sânge în vederea stabilirii prezenţei substanţelor psihoactive în organism.

În cauză, a fost deschis dosar penal în care se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani, pentru infracţiunile de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri