VIDEO Cel mai vârstnic DJ din Suedia are 79 de ani. „Iubesc muzica. Și dacă îi pot face pe alții fericiți, e minunat”

Deutsche Welle Data actualizării: Data publicării:
dj suedia
Madelein Månsson a creat un spațiu în care oamenii de peste 50 de ani pot petrece la fel ca în tinerețe. Foto: Captură video Digi24

De la o vârstă încolo, mulți europeni duc vieți izolate. Parțial pentru că familiile nu locuiesc lângă ei, iar evenimentele sociale sunt concepute să atragă tineri. Dar o suedeză a refuzat să îmbrățișeze singurătatea, așa că a luat situația în propriile mâini: a creat un spațiu în care oamenii de peste 50 de ani pot petrece la fel ca în tinerețe.

Când se aude muzica, Madelein Månsson nu poate rămâne pe loc. Suedeza de 79 de ani cântă și dansează în timp ce mixează pentru oaspeții ei. Nu contează că unii nu sunt prea talentați - Madelein îi ridică pe toți la dans.

„Iubesc muzica. Și dacă îi pot face pe alții fericiți, e minunat. Exact asta lipsea aici”.

Fost model și antrenoare de fitness, Madelein Månsson are un trecut plin de culoare. Dar în ciuda diferitelor sale meserii și etape ale vieții, un lucru a rămas constant - dragostea pentru muzică. Totuși, ori de câte ori voia să danseze, se lovea de aceeași problemă.

„Nu aveam unde să merg să dansez. Ar fi trebuit să stau la rând cu tinerii de 20 de ani. Iar în cluburi, distracția începe abia la 11 seara, adică atunci când eu mă pregătesc de somn”, spune Madelein Mansson.

Așa că Madelein a devenit DJ. Discoteca ei își deschide porțile la ora 18:00, pentru oricine are peste 50 de ani. Cei mai tineri trebuie să meargă în altă parte.

Oaspeții beau ceva, ca să se încălzească înainte de începerea petrecerii. Apoi, Madelein le spune cât se poate de clar că trebuie să-și pună pantofii de dans: „Voi mixa timp de patru ore la rând. Asta înseamnă că puteți dansa continuu patru ore. Asta-i situația! După aceea veți merge fericiți acasă, cu 20 de mii de pași făcuți”. 

Vorbele ei au darul de a încuraja. Chiar dacă suedezii sunt oameni mai rezervați, aici dau toți frâu liber distracției.

Muzica a ajutat-o și pe Madelein să facă față situației, atunci când soțul ei a murit acum mulți ani. Spune că deși s-a simțit deprimată, și-a făcut curaj s-o ia de la capăt.

„Reușesc atunci când vine vorba de multe lucruri, dar nu chiar în toate cazurile. Trebuie să îndrăznești să încerci, chiar și să eșuezi. Trebuie doar să-ți faci curaj. Care-i cel mai rău lucru care se poate întâmpla?”, spune ea. 

Madelein împlinește în curând 80 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri