Zece grenade ofensive au fost găsite în peretele unei case din Bistriţa-Năsăud

Data publicării:
Grenada
Grenadele au fost distruse în apropierea locului în care au fost găsite. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Echipajul pirotehnic al ISU Bistriţa-Năsăud a intervenit, sâmbătă, în localitatea Nimigea, din Bistriţa-Năsăud pentru asanarea unor elemente de muniţie găsite în peretele unei case aflate în curs de demolare, informează Agerpres.

La faţa locului, pirotehnicienii au descoperit 10 grenade ofensive, 18 cartuşe şi trei arme. Muniţia asanată este foarte periculoasă la manipulare, transport şi depozitare, iar din această cauză a fost luată decizia de a fi distrusă pe un teren din apropierea locului descoperirii acesteia, a informat ISU Bistriţa-Năsăud.

Misiunea a fost executată cu sprijinul poliţiştilor şi jandarmilor din localitate.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţie neexplodată, pirotehnicienii recomandă cetăţenilor să sune imediat la 112 dacă găsesc elemente de muniţie.

Acestea nu trebuie atinse, lovite, aruncate în foc ori duse la fier vechi.

De asemenea, se recomandă ca muniţiile neexplodate să nu fie introduse în clădiri, încăperi sau locuinţe şi totodată focoasele sau elementele componente să nu fie demontate.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri