Klaus Iohannis: Situaţia şcolilor, o ruşine naţională

Data publicării:
elevi scoala buna-1

Am fost astăzi la festivitatea de deschidere a anului școlar, la un colegiu model pentru cum ar trebui să arate învățămâ...

Posted by Klaus Iohannis on Monday, September 14, 2015

Am aflat că 4.000 de clădiri din România, din unitățile școlare românești, nu au autorizație de funcționare. Asta e una din cinci clădiri. Este o rușine națională. În acest context, lansez Guvernului o provocare: cred că este posibil să avem un plan pe trei ani care să ducă la rezolvarea acestei chestiuni. Cred că este posibil ca până în toamna anului 2018, când vom serba un centenar de Românie modernă, să avem o Românie modernă şi în şcoli”, a spus Klaus Iohannis într-o conferință de presă.

Am asumat educația ca pe un proiect personal și am inclus-o ca element-cheie în Strategia Națională de Apărare a Țării. Școala nu trebuie să mai producă șomeri, ci absolvenți cu perspective de carieră. Vreau să subliniez foarte clar un lucru: orice modificare a legislației privind educația trebuie să aibă consensul tuturor celor implicați. De aceea, relansez educația ca temă de dezbatere națională”, a scris șeful statului și pe pagina sa de Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri