Interceptări în dosarul lui Darius Vâlcov: „Ar fi zis că îl cumpără pe ăla de sus de la Antifraudă”

Data publicării:
darius valcov mediafax-2

După aproape cinci ore petrecute în sala de judecată, ministrul demisionar al Finanțelor a plecat acasă. Aproape liber, căci acum e arestat la domiciliu. Și mult mai relaxat decât atunci când a fost adus la Curtea Supremă.

Procurorii spun că fostul ministru de Finanţe folosea un seif ca ascunzătoare pentru banii negri. Deputatul social-democrat de Olt Daniel Bărbulescu şi soţia lui le-au declarat anchetatorilor că au văzut cu ochii lor aproape o sută de mii de dolari, peste un milion de lei, trei kilograme de aur şi mai multe tablouri de valoare. Oamenii legii au ajuns la parlamentar după ce au interceptat convorbirile telefonice ale lui Darius Vâlcov. El i-a cerut ajutorul colegului său ca să scape de probele care îl incriminau.

Daniel Bărbulescu: Mi-a spus să deschid seiful și să distrug ambalajele, respectiv pungi de plastic și de hârtie în care se aflau banii și eventualele documente.

Deputatul a recunoscut că a ars probele acuzatoare pentru ex-ministrul de Finanţe. Alte mărturii vin de la fostul şofer al lui Vâlcov: şeful lui i-ar fi cerut să distrugă documentele şi hard disk-urile computerelor în care ţinea evidenţele afacerilor ilegale.

Anchetatorii spun că fostul ministru de Finanțe ar fi aflat că este vizat de ancheta anticorupție și le-ar fi transmis complicilor să nu le fie teamă. Mesager era omul lui de încredere, fost șofer.

Lucian Șușală: Stați liniștiți, eu garantez că nu va păți nimeni nimic. Se va lăsa doar cu amenzi, cu prejudicii cumulate. Văd că la Inspecția Fiscală este ok.

Nu l-a crezut nimeni, iar cei implicaţi s-au întâlnit pentru a-şi face propriile planuri.

Interceptări:

Om de afaceri 1: Eu când mă întâlnesc cu Darius îi spun în faţă: nu mă duc acolo (la închisoare - n.r.), frate, că las doi copii acasă şi nevastă.

Om de afaceri 2: Nici nu vreau să mă gândesc câte ai făcut tu...

Om de afaceri 1: Vai de capul meu... S-au întâlnit în cimitir şi au vorbit. Şi ar fi zis Darius că îl cumpără pe ăla de sus care e la Antifraudă.

Darius Vâlcov este acuzat că ar fi primit 20 la sută din valoarea contractelor pe care le-a atribuit pe când era primarul Slatinei şi ar fi încasat astfel două milioane de euro.


ACTUALIZARE 18:51 Înalta Curte a decis arestul la domiciliu pentru fostul ministru, respingând astfel solicitarea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Decizia este în primă instanță și poate fi contestată de procurorii DNA.


Darius Vâlcov nu a dorit să facă declarații jurnaliștilor în legătură cu acuzațiile care i se aduc.

Să nu facem justiție la televizor. Așteptăm decizia instanței și apoi vom vedea”, a spus el.

Darius Vâlcov le-ar fi cerut apropiaţilor săi să distrugă probe din dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, potrivit referatului cu propunerea de arestare preventivă a acestuia.

Detaliile provin din declaraţiile coinculpaţilor din acest dosar, oamenii de afaceri care se ocupau de firmele înfiinţate special pentru ca Darius Vâlcov să încaseze sumele de bani cerute drept mită de la omul de afaceri Theodor Berna.

Aceştia le-au spus procurorilor că, de îndată ce a aflat de ancheta DNA, Darius Vâlcov a cerut apropiaţilor săi să distrugă hard-disk-urile şi documentele în care se ţinea contabilitatea uneia dintre aceste societăţi, folosite drept paravan.

De asemenea, Darius Vâlcov a cerut unui martor în dosar – cel în casa căruia se afla seiful în care fostul ministru ţinea bani, tablouri şi cele trei lingouri de aur – să distrugă pungile şi hârtiile în care erau respectivele sume de bani. Martorul le-a mărturisit procurorilor că a şi făcut acest lucru. Ministrul ar fi cerut să fie distruse inclusiv pungile de plastic pentru că pe acestea ar fi scris sumele de bani primite, a câta tranșă din comision era și câte tranșe mai rămâneau de adus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri