Percheziții la cluburi și restaurante

Data publicării:
diicot mascat

45 de percheziții au loc în această dimineață în Capitală la restaurante de lux și cluburi. Este vorba despre o acțiune ce are ca scop combaterea evaziunii fiscale, vizați fiind patroni acestor localuri.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008-2015 aceștia au cumpărat un sistem informatic pe care l-au instalat pe casele de marcat astfel încât statul să fie păcălit.

În acest dosar au fost emise 112 de mandate de aducere.

Potrivit unor oficiali din DIICOT, perchezițiile au loc la toate punctele de lucru ale societăților Choco Ateneu SRL și Choco Moșilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL și Theoprod Art SRL, C. Restaurante Tratoria IL Calcio SRL, SC Twins Downtown SRL, SC Le Club Herăstrău SRL, SC Twins Cafe SRL, SC Rubicon Floreasca SRL, scrie Agerpres.

COMUNICATUL DIICOT

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2008-2015, un cetăţean român şi un cetăţean francez au iniţiat şi constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat și pe care l-au sprijinit și alte persoane, specializat în fraudarea bugetului de stat, prin omisiunea înregistrării și evidențierii în actele contabile a operațiunilor comerciale desfășurate și a încasarilor realizate printr-un număr de 12 societăți comerciale pe care le controlau direct sau prin interpusi.

În acest scop, liderii grupului au procurat un program informatic de contabilitate, care se instalează pe casele de marcat, de la o societate comercială din Constanţa, pe care l-a remis angajatilor săi pentru a fi utilizat şi care realiza o dubla evidență, una reală pentru vanzările realizate efectiv și una fictivă pentru vânzările reduse în mod intenționat și fiscalizate, pe baza datelor privind vânzările nereale, diminuate.

Respectivul program de contabilitate consta în existenţa a două registre de evidenţă contabilă de acelaşi tip, referitoare la aceleaşi bunuri şi valori.Un registru reflecta realitatea economică şi financiară a contribuabilului, la care accesul era restricţionat şi un alt registru, falsificat, în care erau înregistrate date şi operaţiuni ce reflectau venituri inferioare celor reale pentru produsele livrate şi banii încasaţi.

S-a constatat că programul era accesat cu ajutorul unui card aflat doar în posesia casierelor de la punctele de lucru ale societăţilor care permitea accesul în memoria fiscală a casei de marcat şi efectuarea unor operaţiuni de împărţire a produselor proprii, neîmbuteliate (produse zaharoase şi de patiserie obţinute la unul dintre punctele de lucru din Bucureşti) şi care, cumulate, au înregistrat o pondere mai mare în venituri nefiscalizate.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că începând cu anul 2008 societatea comercială din Constanța a pus la dispoziţie programul informatic unui număr de alţi trei suspecţi, administratori ai unor societăţi comerciale cu profil alimentaţie publică şi divertisment.

La solicitarea suspecţilor, contabilii societații au întocmit în fals evidența contabilă prin atestarea vânzărilor nereale realizandu-se un prejudiciu important bugetului de stat.

În cauză se efectuează cercetări faţă de un număr de 15 suspecţi.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti au fost aduse, în vederea audierii un număr de 112 persoane.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Informații și Protecție Internă.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Brigazii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepes” a Jandarmeriei".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri