Ucraina, pretext de război între palate. Președintele îl acuză pe premier că vrea controlul asupra CSAT

Data publicării:
sedinta csat 2 aug

ACTUALIZARE 18.10 Guvernul a trimis la Cotroceni raportul despre Republica Moldova și situația din Ucraina. Președintele a anunțat, pe de altă parte, declarații de presă la 18.30.

____________________

„Are nevoie Victor Ponta de cineva care să i se opună, altfel va acoperi țara cu minciuni și cu o propagandă deșănțată (...) Are tentația să fie un dictator fara rezerve și a preluat structuri de informații din structurile guvernamentale, a preluat poliția în subordine proprie, a preluat multe alte lucruri și acum și-ar băga mânuțele și prin CSAT pentru că lui i se pare că instituțiile trebuie să îi aparțină”, a spus Traian Băsescu.

La nivelul ministerelor care au atribuții - Ministerul Apărării, Ministerul de Externe și Ministerul de Interne - s-a făcut un material integrat de către vicepremierul Oprea care privește analiza la zi a situației din Ucraina și Moldova și propunerile de strategie din partea instituțiilor guvernamentale. Materialul îl voi trimite și președintelui, iar CSAT poate să integreze informațiile și analiza din partea guvernamentală cu analiza și informațiile din partea celorlalte servicii sub controlul parlamentar și în acest fel România sa aibă o poziție clară, foarte bine documentată și foarte realistă cu tot ce aveam de făcut vis a vis de criza din Ucraina și Moldova”, a spus Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri