Paradă impresionantă pe Champs-Élysées, de ziua Franței

Data publicării:
ZIUA FRANTEI GETTY

Pe sub Arcul de Triumf din Paris au trecut în pas de defilare peste 5.000 de soldaţi francezi, îmbrăcaţi în uniforme de paradă. Lor li s-au alăturat şi câteva regimente de soldaţi mexicani, aflaţi pentru prima dată la o defilare pe celebrul bulevard Champs-Élysées.

De la eveniment nu putea lipsi parada aeriană. 55 de avioane de luptă şi 30 de elicoptere au survolat cerul. Defilarea militară a fost urmărită din tribuna oficială de preşedintele Franţei, Francois Hollande, care a ţinut să evoce cu această ocazie începutul dramatic de an pe care l-a avut poporul francez, când două atentate teroriste care au lovit Parisul au lăsat în urmă 17 morţi şi au şocat întreaga naţiune.

Francois Hollande, preşedintele Franţei: „Poate nu în fiecare zi, dar în fiecare săptămână oprim, împiedicăm, prevenim astfel de acte teroriste. Astfel de tragedii nu trebuie să mai aibă loc”.

Tot cu gândul la provocările prezentului a fost şi ambasadorul Franţei la Bucureşti, care a marcat ziua ţării sale alături de premierul Victor Ponta.

Francois Saint-Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti: „Ceea ce s-a întâmplat în privinţa Greciei şi a acordului la care zona euro a ajuns în mod evident nu marchează sfârşitul dificultăţilor pe care le-am putea cunoaşte. Acest rezultat arată viitorul: refuzul retragerii, al fatalităţii. Cine poate spune că euro nu mai este un proiect politic?”

Recent întors în ţară după o lungă absenţă, şeful executivului român a mulţumit investitorilor francezi din România, cu o menţiune specială.

Victor Ponta, premierul României: „Este de datoria mea ca prim-ministru de a mulţumi tuturor întreprinderilor franceze care continuă să investească în România, bineînţeles, în primul rând Daciei Renault, care este tot timpul pe primul loc... Urmează să facem autostrada, nu vă faceţi griji, proiectul este deja aprobat”.

Serbată pentru prima oară în 1880, ziua națională a Franței marchează aniversarea căderii Bastiliei, în timpul Revoluţiei de la 1789.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri