Proteste violente în Iran

Data publicării:
consulat arabia saudita

ACTUALIZARE. Protestatarii iranieni au pătruns în clădirea Ambasadei Arabiei Saudite de la Teheran şi au distrus tot ce au întâlnit în cale, ajungând până pe acoperișul clădirii. În cele din urmă, protestatarii au fost evacuați de poliție.

Cartierul unde se află ambadasa a fost izolat complet după miezul nopții, iar polițiștii i-au împiedicat pe oameni să se mai apropie de reprezentanța diplomatică.  

Cu câteva ore mai devreme şi Consulatul saudit din Mashhad fusese incendiat de protestatari antisaudiţi.

Manifestanţii susţin că execuţia clericului şiit - alături de alte 46 de persoane - este un asasinat. 


Consulatul Arabiei Saudite din Mash'had, al doilea oraş iranian ca mărime, a fost incendiat în semn de protest după ce un cleric şiit şi alţi 46 de oameni au fost executaţi, sub acuzaţia de implicare în atentate teroriste.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Protestatarii au escaladat gardul consulatului şi au dat jos steagul saudit, pe care l-au ars. Manifestanţii susţin că execuţia clericului şiit, cunoscut ca opozant al actualului regim saudit, este un asasinat.

La rândul lor, oficialii Iranului, ţară majoritar şiită, au avertizat Arabia Saudită că va plăti scump pentru execuţia liderului religios. În replică, regimul de la Ryiad l-a convocat de urgenţă pe ambasadorul iranian în Arabia Saudită pentru a da explicaţii cu privire la aceste afirmaţii.  

Cele 47 de persoane executate la Ryiad au fost declarate vinovate de implicare într-o serie de atacuri comise de Al-Qaida între 2003 şi 2006.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri