Video Ludovic Orban: Este o zi istorică pentru noi ca partid liberal

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban premierul romaniei
Premierul Ludovic Orban Foto: INQUAM Photos/George Calin

Liderul liberal Ludovic Orban a declarat, duminică seara, imediat după închiderea urnelor și publicarea primelor rezultate exit-poll, că este o zi istorică pentru Partidul Liberal, pentru că pentru prima dată după Revoluție a obținut „victorii clare” în alegerile locale.

„Pentru prima dată, Partidul Național Liberal bate PSD fără drept de apel”, a afirmat Ludovic Orban. El a adăugat că este „cel mai spectaculos rezultat al partidului liberal în ultimii 30 de ani” și marchează o serie de trei victorii în alegeri: la europarlamentare, la prezidențiale și acum la locale.

Ludovic Orban a anunțat că pe baza rezultatelor parțiale pe care le are, liberalii au câștigat aproximativ 50 la sută dintre consiliile județene și au între 17 și 20 de primari în municipii reședință de județ și 1.500 de primari, „dacă nu și mai mult” în celelalte localități. „PNL înregistrează un scor fără precedent, un scor care ne onorează, dar ne și obligă. Aceste alegeri sunt doar începutul unei guvernări de succes, a unei guvernări liberale de 4 ani, care să schimbe România”, a spus Orban, cu gândul la următorul scrutin, cel parlamentar, din decembrie. 

„Mă bucur enorm că am eliberat Bucureștiul” - a mai spus șeful PNL comentând rezultatul exit-pollului din Capitală. „E o victorie pe care, hai să fim cinstiţi, foarte puţini o aşteptau. E o victorie clară care nu lasă loc de comentariii. Bucureşenii, în marea lor majoritate, şi-au dorit o schimbare. Bucureştenii şi-au dorit să elibereze Bucureştiul de caracatiţa PSD. Victoria lui Nicuşor Dan e o victorie care e rezultatul unui efort depus de Nicuşor Dan vreme de cel puţin 12 ani de zile şi mai ales al unui program realist prezentat într-un mod onest, fără promisiuni deşarte şi angajamente care nu au niciun fel de bază”, a afirmat Ludovic Orban.

 „Aceste victorii nu ne determină să ne bucurăm în mod excesiv. Ne vom bucura o zi, două, apoi ne apucăm de treabă” - a promis liderul liberal. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri