Vela, după ce BEC i-a respins solicitarea de prelungire a votului: "Frica de vot înseamnă frica de Democrație"

Data actualizării: Data publicării:
ministrul afacerilor interne marcel vela, imbracat in geaca de piele, face semn cu degetul
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Foto: INQUAM Photos/ Virgil Simonescu

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a scris, pe Facebook, după ce Biroul Electoral Central (BEC) a respins solicitarea MAI de prelungire a votului după ora 21.00, că "reprezentanții partidelor din BEC (PSD & Co) nu au fost de acord".

"Am primit acum câteva minute răspunsul la solicitarea pe care am adresat-o Biroului Electoral Central, referitoare la posibilitatea acceptării la vot a tuturor compatrioților care se vor afla în fața secțiilor de votare la ora 21:00.

Din păcate, reprezentanții partidelor din BEC (PSD & Co) nu au fost de acord!

Biroul Electoral Central era singurul care putea decide în acest caz, dar, din păcate, demersul MAI nu a fost înțeles.

Am încercat să obținem mai mult timp și pentru românii care se află în proximitatea secțiilor de votare, pentru a vota la ora 20:59, așteptând de minute bune ca să-și exercite un drept constituțional.

Era nevoie de această prelungire și fiindcă scrutinul de astăzi a fost altfel, s-a desfășurat în condiții foarte complicate atât pentru organizatori, cât și pentru alegători, păstrându-se distanța și aplicând-se măsurile sanitare specifice pentru protejarea sănătății.

Frica de vot înseamnă frica de Democrație!", arată mesajul lui Marcel Vela.

MAI a cerut duminică, printr-o notă adresată BEC, prelungirea votului după ora 21.00 din cauza îngreunării procesului elecotral în unele secţiile de votare. Pentru ca procesul electoral să fie prelungit, solicitarea trebuie aprobată de Biroul Elecotral Central.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri