Adrian Streinu Cercel candidează la Senat pe listele PSD. El va fi pe locul 2, după Gabriela Firea

Data publicării:
marcel ciolacu adrain streinu cercel si gabriela firea
Adrian Streinu Cercel (centru) va candida pe listele PSD la Senat. Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat candidatura lui Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, pe listele PSD la Senat. Streinu Cercel va fi locul 2 pe lista de la București, după Gabriela Firea.

"Astăzi doresc să îi mulţumesc domnului profesor doctor Cercel pentru că a răspuns la invitaţia a mea şi a doamnei Firea de a se alătura noilor specialişti care vor face parte din viitorul Parlament al României. Domnul profesor este din prima secundă în linia întâi în lupta cu pandemia. Eu vreau să îl asigur pe domnul profesor, pe care câteodată îl deranjez şi la ora 1 noaptea, că astăzi dânsul nu face un legământ sau o promisiune PSD, ci face un legământ în continuare cu românii şi dorim ca Parlamentul să beneficieze de cei mai buni specialişti în lupta cu pandemia. (...) După venirea profesorului Rafila am constatat şi eu un atac la familia lui, ştiind atât eu, cât şi domnul prim-ministru Orban foarte bine adevărul. Sunt ferm convins că şi dumneavoastră personal şi familia dumneavoastră va fi atacată de aceşti oameni mici care nu văd dimensiunea dezastrului sanitar din acest moment din România. Îmi cer scuze dumneavoastră şi familiei dumneavoastră, profesorului Rafila şi familiei sale pentru acest inconvenient pe care trebuie să îl suportaţi pentru faptul că v-aţi decis să faceţi parte din viitorul Parlament", a declarat duminică Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

La rândul spu, medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat că specialişti trebuie să fie nu numai la nivelul spitalelor, ci şi acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul unităţilor spitaliceşti.

"Am acceptat invitaţia de a participa în Senat la activitatea pe probleme de politici de sănătate. Specialişti trebuie să fie nu numai la nivelul spitalelor, dar şi acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul unităţilor spitaliceşti. Sistemele de sănătate din lume nu mai seamănă absolut deloc, nimic cu nimic nu mai seamănă, niciun spital nu mai seamănă cu un spital de-adevăratelea. Va trebui să recreionăm aceste sisteme sanitare, inclusiv sistemul sanitar romanesc, şi, din păcate, de la nivelul institutului nu pot face acest lucru, dar de la nivelul Parlamentului sunt convins că pot face acest lucru şi o voi face cu tot dragul pentru români", a spus Streinu-Cercel.

El a menţionat că atunci când va deveni membru al Parlamentului, va părăsi funcţia de conducere de la la Institutul "Matei Balş".

Medicul Adrian Streinu - Cercel va candida pe lista PSD Bucureşti de la Senat, pe locul doi. Liderul PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va deschide această listă de candidaţi pentru Senat. 

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri