Live

Florian Coldea, audiat la Secția Specială pentru magistrați

Data actualizării: Data publicării:
Florian Coldea Foto: George Călin / Inquam Photos

Fostul prim-adjunct SRI Florian Coldea a ajuns joi dimineața la Secția Specială de investigare a magistraților. Florian Coldea a fost chemat în dosarul privind aducerea în ţară din Indonezia a lui Nicolae Popa, dosar în care a fost pus sub învinuire fostul procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi. 

ACTUALIZARE. Aproape patru ore a fost audiat Florian Coldea la Secția Specială. 

 El a declarat la ieşire că SRI a fost implicat în identificarea, localizarea şi aducere în ţară a lui Nicolae Popa, iar operaţiunea a fost considerată de succes şi reflectă cooperarea bună între serviciile de informaţii şi autorităţile de aplicare a legii. "În ceea ce o priveşte pe doamna Laura Codruţa Kovesi, personal, în nicio împrejurare nu am luat la cunoştinţă de vreo activitate care să fie o infracţiune şi nici la nivelul instituţiei nu am obţinut niciun fel de informaţii cu privire la posibile infracţiuni", a precizat el.

 


ACTUALIZARE. Și fostul ministru al Apărării Gabriel Oprea a fost audiat joi la Secţia specială pentru magistraţi în dosarul legat de aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. El a declarat că MApN, pe care îl conducea atunci, nu a fost implicat în operaţiune. Oprea a spus, răspunzând unor întrebări, că are "un brand" conform căruia nu vorbeşte despre întâlnirile private, menţionând că este amic cu Sebastian Ghiţă, iar Florian Coldea i-a fost doctorand. "Niciodată nu m-am tras de şireturi, ca să fie foarte clar, cu domnul Coldea. Poate cu domnul Maior, că-l ştiam de la Partidul Social Democrat", a spus Oprea.


Procurorii de la Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție l-au citat încă de luna trecută pe Florian Coldea. De altfel, fostul prim-adjunct al șefului SRI a venit personal la sediul Secției să-și ridice citația.

- Nu pot să fac niciun fel de comentarii sau observaţii, deoarece în momentul de faţă... aveţi grijă, aveţi grijă...numai o secundă..., le-a spus jurnaliștilor Florian Coldea, în momentul în care a sosit, joi, la Secția Specială.
-Vă aşteptaţi ca ancheta să se extindă şi pe numele dumneavoastră?
- O să fac câteva observaţii în momentul în care o să ies...mulţumesc.
- Dar ce calitate aveţi, martor sau suspect?

La Secția Specială a ajuns joi și apărătorul Laurei Codruța Kovesi. Conform procedurii, toate părțile dintr-un dosar trebuie anunțate în legătură cu efectuarea unor acte penale, precum este o audiere.

Cel mai probabil, procurorii Secției Speciale vor să afle de la Florian Coldea informații despre implicarea SRI în aducerea în țară a lui Nicolae Popa în anul 2011.

Această repatriere (din Indonezia) a fostului director Gelsor face obiectul dosarului deschis la sfârșitul anului trecut în urma unei plângeri făcute de fostul parlamentar Sebastian Ghiță. Acesta a acuzat-o pe Laura Codruța Kovesi, fosta șefă DNA, că i-a cerut să achite o parte din costurile aducerii în țară a lui Nicolae Popa la bordul unei aeronave private închiriate de Poliția Română.

Ulterior, în luna februarie, Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub acuzare de procurorul de caz, care i-a impus și măsura controlului judiciar, o măsură care a fost anulată ulterior de instanța supremă care a considerat că procurorul de caz nu avea probe suficiente care să justifice acțiunea penală demarată împotriva Laurei Codruța Kovesi.

Citiți și:  Nicolae Popa: Toţi cei care au participat la extrădarea mea ar trebui să răspundă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Băsescu, despre justiția din mandatul lui Kovesi: La vilele SRI cred că se discutau dosare. Am aflat de la televizor despre întâlniri

Legea desfiinţării Secției Speciale, în dezbatere publică. Predoiu: Am folosit un model inspirat din funcţionarea Parchetului European

Stelian Ion acuză PNL de lipsă de colegialitate: Haideți să desființăm Secția specială, fără alte amendamente și condiționări

Ministrul Justiției simte presiuni asupra lui, dar se declară relaxat: „Nu mi-am dorit în mod special să am această funcţie”

Partenerii noștri