Florian Coldea, audiat la Secția Specială pentru magistrați

Data actualizării: Data publicării:
florian coldea
Florian Coldea Foto: George Călin / Inquam Photos

Fostul prim-adjunct SRI Florian Coldea a ajuns joi dimineața la Secția Specială de investigare a magistraților. Florian Coldea a fost chemat în dosarul privind aducerea în ţară din Indonezia a lui Nicolae Popa, dosar în care a fost pus sub învinuire fostul procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi. 

ACTUALIZARE. Aproape patru ore a fost audiat Florian Coldea la Secția Specială. 

 El a declarat la ieşire că SRI a fost implicat în identificarea, localizarea şi aducere în ţară a lui Nicolae Popa, iar operaţiunea a fost considerată de succes şi reflectă cooperarea bună între serviciile de informaţii şi autorităţile de aplicare a legii. "În ceea ce o priveşte pe doamna Laura Codruţa Kovesi, personal, în nicio împrejurare nu am luat la cunoştinţă de vreo activitate care să fie o infracţiune şi nici la nivelul instituţiei nu am obţinut niciun fel de informaţii cu privire la posibile infracţiuni", a precizat el.

 


ACTUALIZARE. Și fostul ministru al Apărării Gabriel Oprea a fost audiat joi la Secţia specială pentru magistraţi în dosarul legat de aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. El a declarat că MApN, pe care îl conducea atunci, nu a fost implicat în operaţiune. Oprea a spus, răspunzând unor întrebări, că are "un brand" conform căruia nu vorbeşte despre întâlnirile private, menţionând că este amic cu Sebastian Ghiţă, iar Florian Coldea i-a fost doctorand. "Niciodată nu m-am tras de şireturi, ca să fie foarte clar, cu domnul Coldea. Poate cu domnul Maior, că-l ştiam de la Partidul Social Democrat", a spus Oprea.


Procurorii de la Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție l-au citat încă de luna trecută pe Florian Coldea. De altfel, fostul prim-adjunct al șefului SRI a venit personal la sediul Secției să-și ridice citația.

- Nu pot să fac niciun fel de comentarii sau observaţii, deoarece în momentul de faţă... aveţi grijă, aveţi grijă...numai o secundă..., le-a spus jurnaliștilor Florian Coldea, în momentul în care a sosit, joi, la Secția Specială.
-Vă aşteptaţi ca ancheta să se extindă şi pe numele dumneavoastră?
- O să fac câteva observaţii în momentul în care o să ies...mulţumesc.
- Dar ce calitate aveţi, martor sau suspect?

La Secția Specială a ajuns joi și apărătorul Laurei Codruța Kovesi. Conform procedurii, toate părțile dintr-un dosar trebuie anunțate în legătură cu efectuarea unor acte penale, precum este o audiere.

Cel mai probabil, procurorii Secției Speciale vor să afle de la Florian Coldea informații despre implicarea SRI în aducerea în țară a lui Nicolae Popa în anul 2011.

Această repatriere (din Indonezia) a fostului director Gelsor face obiectul dosarului deschis la sfârșitul anului trecut în urma unei plângeri făcute de fostul parlamentar Sebastian Ghiță. Acesta a acuzat-o pe Laura Codruța Kovesi, fosta șefă DNA, că i-a cerut să achite o parte din costurile aducerii în țară a lui Nicolae Popa la bordul unei aeronave private închiriate de Poliția Română.

Ulterior, în luna februarie, Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub acuzare de procurorul de caz, care i-a impus și măsura controlului judiciar, o măsură care a fost anulată ulterior de instanța supremă care a considerat că procurorul de caz nu avea probe suficiente care să justifice acțiunea penală demarată împotriva Laurei Codruța Kovesi.

Citiți și:  Nicolae Popa: Toţi cei care au participat la extrădarea mea ar trebui să răspundă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri