Live

Bulgaria a blocat un transfer bancar către Ambasada Rusiei

Data publicării:
Poliția păzește sediul Ambasadei Rusiei din Sofia în timpul unui protest împotriva războiului din Ucraina, pe 9 mai, când Rusia sărbătorește Ziua Victoriei. Foto: Profimedia

Bulgaria a blocat un transfer bancar în valoare de circa 890.000 de dolari către ambasada Rusiei din cauza sancţiunilor Uniunii Europene, a spus miercuri ministrul de finanţe Assen Vassilev. Decizia vine la câteva zile după ce Sofia a expulzat 70 de angajaţi ai reprezentanţei diplomatice ruse.

„Există un transfer bancar către ambasada rusă, care cade direct sub incidenţa sancţiunilor Comisiei Europene. Nu există conturi bancare îngheţate”, a declarat Vassilev presei.

El a mai afirmat că ambasada rusă a încercat să obţină o derogare, întrucât fondurile erau necesare pentru a plăti salariile angajaţilor. Vassilev a spus că guvernul bulgar poartă în prezent negocieri cu Bruxellesul în legătura cu posibilitatea de a ridica sancţiunile pentru a permite transferul.

Bulgaria, ţară membră a UE şi a NATO şi fost aliat apropiat al Rusiei, a fost tulburată de tensiuni diplomatice după ce premierul demis Kiril Petkov a anunţat expulzarea a 70 de diplomaţi ai reprezentanţei diplomatice ruse din cauza unor îngrijorări privind spionajul.

Moscova a anunţat că va răspunde cu aceeaşi măsură, în timp ce ambasadoarea rusă la Sofia a precizat că va cere guvernului rus să închidă ambasada.

Statele din UE şi alte ţări occidentale au adoptat sancţiuni economice puternice împotriva Rusiei din cauza invaziei sale din Ucraina.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rușii se străduiesc să ocupe cât mai mult teritoriu până la venirea ajutorului din SUA. Kremlinul anunță ocuparea unei alte localități

Zelenski anunță că summitul de pace din Elveția va avea loc pe 15 și 16 iunie. Rusia nu e invitată

China se plânge că e „denigrată” și „reprimată” de SUA și amenință cu represalii după noi sancțiuni americane

Rusia a atacat masiv Ucraina în aprilie. Zelenski: „Au folosit 300 de rachete, 300 de drone și mii de bombe ghidate”

Partenerii noștri