Bulgaria a blocat un transfer bancar către Ambasada Rusiei

Data publicării:
poliristi bulgari fa. zid in fata ambasadei ruse la sofia
Poliția păzește sediul Ambasadei Rusiei din Sofia în timpul unui protest împotriva războiului din Ucraina, pe 9 mai, când Rusia sărbătorește Ziua Victoriei. Foto: Profimedia

Bulgaria a blocat un transfer bancar în valoare de circa 890.000 de dolari către ambasada Rusiei din cauza sancţiunilor Uniunii Europene, a spus miercuri ministrul de finanţe Assen Vassilev. Decizia vine la câteva zile după ce Sofia a expulzat 70 de angajaţi ai reprezentanţei diplomatice ruse.

„Există un transfer bancar către ambasada rusă, care cade direct sub incidenţa sancţiunilor Comisiei Europene. Nu există conturi bancare îngheţate”, a declarat Vassilev presei.

El a mai afirmat că ambasada rusă a încercat să obţină o derogare, întrucât fondurile erau necesare pentru a plăti salariile angajaţilor. Vassilev a spus că guvernul bulgar poartă în prezent negocieri cu Bruxellesul în legătura cu posibilitatea de a ridica sancţiunile pentru a permite transferul.

Bulgaria, ţară membră a UE şi a NATO şi fost aliat apropiat al Rusiei, a fost tulburată de tensiuni diplomatice după ce premierul demis Kiril Petkov a anunţat expulzarea a 70 de diplomaţi ai reprezentanţei diplomatice ruse din cauza unor îngrijorări privind spionajul.

Moscova a anunţat că va răspunde cu aceeaşi măsură, în timp ce ambasadoarea rusă la Sofia a precizat că va cere guvernului rus să închidă ambasada.

Statele din UE şi alte ţări occidentale au adoptat sancţiuni economice puternice împotriva Rusiei din cauza invaziei sale din Ucraina.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri