Live

Erdogan s-a dus în Ucraina însoțit de cinci miniștri și de directorul Baykar, producătorul dronelor Bayraktar

Data actualizării: Data publicării:
Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Recep Tayyip Erdogan. Foto: Twitter

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi-a început deja întâlnirea bilaterală cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, la Palatul Potocki din oraşul Liov, în vestul Ucrainei, a transmis joi agenţia turcă Anadolu, citată de EFE, potrivit Agerpres.

Erdogan s-a deplasat cu avionul de la Ankara până în oraşul polonez Rzeszow, situat la circa 80 km de graniţa cu Ucraina, iar de acolo cu maşina până la Liov, o călătorie de aproximativ 150 de km în total, potrivit agenţiei de presă turce.

După ce a depus o jerbă de flori la cimitirul-muzeu Lychakiv, una dintre cele mai impunătoare necropole din Europa, Erdogan s-a întâlnit cu Zelenski cu puţin timp înainte de amiază pentru a discuta despre relaţiile bilaterale.

Erdogan a sosit în Ucraina însoţit nu doar de cinci miniştri - de externe, al apărării, energiei, agriculturii şi comerţului - dar şi de Haluk Bayraktar, directorul general al companiei turce Baykar, fabricantul dronei Bayraktar TB2, una dintre armele pe care Ucraina le foloseşte cel mai eficient pentru a opune rezistenţă agresiunii ruse.

Compania turcă Baykar plănuiește să construiască o fabrică de drone Bayraktar în Ucraina. După anunțul făcut de ambasadorul ucrainean în Turcia, Kremlinul a amenințat că va „demilitariza” viitoarea fabrică, dacă aceasta va fi construită. 

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mesajul lui Zelenski de Paşte: Dumnezeu are steagul ucrainean pe umăr. Cu un astfel de aliat, viaţa va învinge în faţa morţii

În timp ce armata lui bombarda Ucraina, Putin asista la slujba de Înviere

Volodimir Zelenski anunță că armata ucraineană a mai doborât un bombardier rusesc deasupra Donețk

Volodimir Zelenski a fost pus de Moscova pe lista persoanelor căutate în Rusia

Partenerii noștri