Erdogan s-a dus în Ucraina însoțit de cinci miniștri și de directorul Baykar, producătorul dronelor Bayraktar

Data actualizării: Data publicării:
erdogan zelenski
Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Recep Tayyip Erdogan. Foto: Twitter

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi-a început deja întâlnirea bilaterală cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, la Palatul Potocki din oraşul Liov, în vestul Ucrainei, a transmis joi agenţia turcă Anadolu, citată de EFE, potrivit Agerpres.

Erdogan s-a deplasat cu avionul de la Ankara până în oraşul polonez Rzeszow, situat la circa 80 km de graniţa cu Ucraina, iar de acolo cu maşina până la Liov, o călătorie de aproximativ 150 de km în total, potrivit agenţiei de presă turce.

După ce a depus o jerbă de flori la cimitirul-muzeu Lychakiv, una dintre cele mai impunătoare necropole din Europa, Erdogan s-a întâlnit cu Zelenski cu puţin timp înainte de amiază pentru a discuta despre relaţiile bilaterale.

Erdogan a sosit în Ucraina însoţit nu doar de cinci miniştri - de externe, al apărării, energiei, agriculturii şi comerţului - dar şi de Haluk Bayraktar, directorul general al companiei turce Baykar, fabricantul dronei Bayraktar TB2, una dintre armele pe care Ucraina le foloseşte cel mai eficient pentru a opune rezistenţă agresiunii ruse.

Compania turcă Baykar plănuiește să construiască o fabrică de drone Bayraktar în Ucraina. După anunțul făcut de ambasadorul ucrainean în Turcia, Kremlinul a amenințat că va „demilitariza” viitoarea fabrică, dacă aceasta va fi construită. 

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri