Live

Putin consideră absurdă suspiciunea că Rusia se află în spatele posibilului sabotaj al gazoductului dintre Finlanda şi Estonia

Data actualizării: Data publicării:
Putin consideră absurdă suspiciunea că Rusia se află în spatele posibilului sabotaj al gazoductului dintre Finlanda şi Estonia. Foto: Profimedia

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că este absurd ca Moscova să fie suspectată că se află în spatele posibilului sabotaj al unui gazoduct între Finlanda şi Estonia, spunând că este o încercare de a „distrage atenţia” de la sabotarea gazoductelor Nord Stream în 2022, relatează AFP.

Întrebat la o conferinţă de presă la Bişkek, în Kârgâzstan, despre suspiciunile împotriva ţării sale, Putin a răspuns: „Este un nonsens. Sincer, nici măcar nu ştiam că există acest gazoduct”.

El a adăugat că această conductă ar fi putut fi victima unei probleme tehnice sau chiar „posibil a unui cutremur”, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Potrivit lui Putin, acuzaţiile împotriva Rusiei vizează „acoperirea actului terorist comis de Occident împotriva Nord Stream. Pentru a distrage atenţia”.

Autorităţile finlandeze investighează o scurgere în largul coastei finlandeze a Mării Baltice, care a dus la închiderea conductei Balticconnector duminică.

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto a anunţat marţi că scurgerea de la conductă a fost probabil „rezultatul unei activităţi externe”, ridicând imediat întrebări cu privire la posibila implicare a Rusiei.

Acest incident a survenit la mai bine de un an de la sabotajul - la 26 septembrie 2022 - conductelor Nord Stream care transportă gaze naturale din Rusia în Europa, a cărui origine rămâne în continuare o enigmă.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kadîrov cere Rusiei să atace Estonia cu rachete Kinjal pentru "a le băga mințile în cap estonienilor"

Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022. Ce i-a cerut Putin lui Zelenski

Putin va merge în vizită oficială în China, la invitația lui Xi Jinping

Ursula von der Leyen acuză extrema dreaptă germană că face propagandă pentru Putin: Ar trebui să le fie rușine

Partenerii noștri