Putin consideră absurdă suspiciunea că Rusia se află în spatele posibilului sabotaj al gazoductului dintre Finlanda şi Estonia

Data actualizării: Data publicării:
putin sustine un discurs
Putin consideră absurdă suspiciunea că Rusia se află în spatele posibilului sabotaj al gazoductului dintre Finlanda şi Estonia. Foto: Profimedia

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că este absurd ca Moscova să fie suspectată că se află în spatele posibilului sabotaj al unui gazoduct între Finlanda şi Estonia, spunând că este o încercare de a „distrage atenţia” de la sabotarea gazoductelor Nord Stream în 2022, relatează AFP.

Întrebat la o conferinţă de presă la Bişkek, în Kârgâzstan, despre suspiciunile împotriva ţării sale, Putin a răspuns: „Este un nonsens. Sincer, nici măcar nu ştiam că există acest gazoduct”.

El a adăugat că această conductă ar fi putut fi victima unei probleme tehnice sau chiar „posibil a unui cutremur”, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Potrivit lui Putin, acuzaţiile împotriva Rusiei vizează „acoperirea actului terorist comis de Occident împotriva Nord Stream. Pentru a distrage atenţia”.

Autorităţile finlandeze investighează o scurgere în largul coastei finlandeze a Mării Baltice, care a dus la închiderea conductei Balticconnector duminică.

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto a anunţat marţi că scurgerea de la conductă a fost probabil „rezultatul unei activităţi externe”, ridicând imediat întrebări cu privire la posibila implicare a Rusiei.

Acest incident a survenit la mai bine de un an de la sabotajul - la 26 septembrie 2022 - conductelor Nord Stream care transportă gaze naturale din Rusia în Europa, a cărui origine rămâne în continuare o enigmă.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri