Live

Unul dintre generalii de top ai lui Putin și-a renovat vila din banii armatei. A fost condamnat la 5 ani de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
Generalul-locotenent rus Viktor Voronov, adjunct al Districtului Militar de Sud. Foto: Profimedia Images

Generalul-locotenent rus Viktor Voronov, adjunct al Districtului Militar de Sud, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, după ce a cheltuit bani din bugetul armatei pentru a-și renova vila, scrie publicația Kommersant. Voronov, unul dintre militarii de top ai Kremlinului, a luat acasă până și mobilierul din biroul său.

Generalul a fost acuzat de abuz de putere, luare de mită și incitare la fraudă. Tribunalul militar al garnizoanei Rostov-pe-Don l-a condamnat pe Voronov la cinci ani într-o colonie cu regim strict și la plata unei amenzi de 2,9 milioane de ruble.

În plus, instanța i-a interzis generalului Voronov să ocupe anumite funcții timp de trei ani după ispășirea pedepsei.

Generalul locotenent, aflat în arest la domiciliu în timpul procesului, a fost arestat în sala de judecată.

După cum a stabilit instanța, în mai 2021, Voronov și-a reparat vila din Rostov-pe-Don și a amenajat zona adiacentă cu ajutorul angajaților Administrației Centrale pentru Locuințe a Ministerului Apărării. Pentru asta, el ar fi cheltuit aproximativ 2 milioane de ruble, în jur de 19.000 de euro, din bugetul armatei ruse.

Materialele de construcție au fost furnizate în baza a două contracte fictive, iar o canapea extensibilă din piele și două fotolii au fost luate din biroul lui Voronov și duse în casa lui.

În instanță, Voronov și-a recunoscut parțial vinovăția. Cu toate acestea, condamnatul a spus că nu avea de gând să ia definitiv canapeaua și fotoliile din birou, ci dorea să le folosească temporar acasă.

 

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros ce mi se întâmplă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kadîrov spune că rușii trebuie să cucerească Odesa și Harkov în această lună: „Apoi, așezați-l pe Zelenski și forțați-l să semneze”

Zelenski îl numește pe Putin „nazist”, după ce acesta a lansat un atac masiv în Ucraina înainte de Ziua Victoriei (Politico)

Rușii au atacat Ucraina cu zeci de rachete și drone care au ajuns până în vest, la Liov. Polonia a ridicat avioanele de vânătoare

Cum arată palatul lui Putin. Imagini obținute cu o cameră ascunsă din vila cu tron, candelabre de cristal și capelă personală

Partenerii noștri