Unul dintre generalii de top ai lui Putin și-a renovat vila din banii armatei. A fost condamnat la 5 ani de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
Viktor Voronov
Generalul-locotenent rus Viktor Voronov, adjunct al Districtului Militar de Sud. Foto: Profimedia Images

Generalul-locotenent rus Viktor Voronov, adjunct al Districtului Militar de Sud, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, după ce a cheltuit bani din bugetul armatei pentru a-și renova vila, scrie publicația Kommersant. Voronov, unul dintre militarii de top ai Kremlinului, a luat acasă până și mobilierul din biroul său.

Generalul a fost acuzat de abuz de putere, luare de mită și incitare la fraudă. Tribunalul militar al garnizoanei Rostov-pe-Don l-a condamnat pe Voronov la cinci ani într-o colonie cu regim strict și la plata unei amenzi de 2,9 milioane de ruble.

În plus, instanța i-a interzis generalului Voronov să ocupe anumite funcții timp de trei ani după ispășirea pedepsei.

Generalul locotenent, aflat în arest la domiciliu în timpul procesului, a fost arestat în sala de judecată.

După cum a stabilit instanța, în mai 2021, Voronov și-a reparat vila din Rostov-pe-Don și a amenajat zona adiacentă cu ajutorul angajaților Administrației Centrale pentru Locuințe a Ministerului Apărării. Pentru asta, el ar fi cheltuit aproximativ 2 milioane de ruble, în jur de 19.000 de euro, din bugetul armatei ruse.

Materialele de construcție au fost furnizate în baza a două contracte fictive, iar o canapea extensibilă din piele și două fotolii au fost luate din biroul lui Voronov și duse în casa lui.

În instanță, Voronov și-a recunoscut parțial vinovăția. Cu toate acestea, condamnatul a spus că nu avea de gând să ia definitiv canapeaua și fotoliile din birou, ci dorea să le folosească temporar acasă.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri