Live

VIDEO Ce a rămas în urma potopului din Reșița: „Mi-am închipuit că o să fie jale mare. A intrat peste tot”

Data actualizării: Data publicării:
Ce a rămas în urma potopului din Reșița: „Mi-am închipuit că o să fie jale mare. A intrat peste tot”

Proporțiile dezastrului din Reșița, după potopul de luni, s-au văzut abia de dimineață. Oamenii au avut o noapte albă, pe care au petrecut-o cu teama să nu mai vină încă o viitură. Și asta pentru că pericolul încă nu a trecut. Uzi până la piele și plini de nămol, locuitorii de pe Mihail Kogălniceanu, strada cea mai afectată de inundații, au pus mâna pe găleți și au început curățenia.

O femeie nu era acasă în momentul viiturii și a privit uluită la televizor cum apele îi iau mașina și îi distrug locuința.

-Și când am văzut, dar nu-mi venea să cred. Mașina era aici în față și credeam că e un scut. Dar la al doilea jurnal am văzut mașina întoarsă. Și dacă am văzut mașina, mi-am închipuit că o să fie jale mare. Și aici în sufragerie și în bucătărie. A intrat peste tot. Veniți să vedeți cât e noroiul.

-Apa ajuns la subsol la 1 metru, 1 metru și jumătate. A pătruns prin geamuri, ambele părți ale casei, acum încercăm să scoatem nămolul afară. Apa a ajuns până la nivelul ăsta. Până aici.

-Nu am cuvinte. Efectiv nu am cuvinte. Aștept ajutoare, să vină copiii, să mă ajute, că aici e muncă de Sisif.

Bogdan Băcilă - jurnalist Digi24: Acesta este canalul care ar trebui să preia scurgerile de pe versanți, pentru a împiedica inundarea caselor și a străzilor din această zonă. Localnicii spun că decantorul ar fi fost colmatat și din acest motiv nu a mai făcut față căderilor masive de apă. Începând de aseară, camioanele primăriei Reșița lucrează la foc continuu, pentru a înlătura mâlul și pentru a decolmata acest decantor.

Județul Caraș-Severin a fost și astăzi sub cod portocaliu de ploi torențiale.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ce a spus Anamaria Prodan, după ce Laurențiu Reghecampf a fost pus sub urmărire penală și s-a numit ”victimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Pericol de inundații în mai multe județe din țară. Au fost emise avertizări cod portocaliu și galben de viituri

„Inundațiile secolului”. Ploile torențiale au făcut ravagii în cea mai bogată provincie din China. 11 oameni au fost dați dispăruți

Săptămâna în care viața s-a oprit în Dubai. Luxoasa metropolă a experimentat în premieră haosul, cozile la mâncare și apa până la brâu

Jumătate din orașele mari ale Chinei se scufundă. 270 de milioane de oameni sunt în pericol

Partenerii noștri