Video Grupul DIGI, campanie uriașă de donare de sânge. Aproape 1.500 de angajați au donat și au contribuit la salvarea a mii de vieți

Data actualizării: Data publicării:
Campanie de donare de sânge la Grupul Digi
Campanie de donare de sânge la Grupul Digi

Campania DIGI donează viață continuă să fie pe drumul solidarității. La 4 ani de la prima ediție, până acum au donat aproape 1.500 de angajați ai grupului DIGI - RCS-RDS și peste 4.500 de vieți au fost salvate. Efortul comun al DIGI continuă și în această toamnă, la a 8-a ediție. Sute de angajați ai grupului din toată țara au donat sânge pentru a ajuta câți mai mulți pacienți în nevoie.

La Timișoara, zeci de angajați au venit să doneze sânge încă de la primele ore.

„Să-și ia inima în dinți și să vină să ajute oamenii. Este bine să ajuți”, spune un donator.

„Încercăm să le creăm o atmosferă prietenoasă, amuzantă ca să îi destindem, să treacă peste emoția și frica de ace. Să vină cu un mic dejun luat. Să fie foarte bine hidratați și odihniți”, spune Zoe Cojan, medic specialist medicină internă.

Primii angajați ai grupului Digi din Bihor au venit la centrul de transfuzii din Oradea încă de la ora 07:00. Unii dintre ei au donat pentru prima dată.

„Este foarte importantă implicarea tuturor companiilor în astfel de acțiuni care denotă responsabilitate socială”, susține Adrian Chișbora, reprezentant Digi Oradea.

Și la Cluj au donat zeci de angajați. Unii dintre ei au făcut-o pentru cunoștințe aflate în spital.

„Mulțumim din suflet, Digi24. Este foarte important pentru noi, pentru că numărul de donatori a scăzut în septembrie și în primele zile din octombrie”, spune Novac Mariana Roxana, directorul Centrului de Transfuzie din Cluj.

Angajații DIGI fac apel la salvarea de vieți

În București, la centrul de colectă mobilă, peste 100 de salariați ai grupului Digi au spus „prezent” inițiativei, inclusiv colegii de la radio.

„La conflicte ne descurcăm de minune, ne certăm în trafic peste tot. Mai greu cu lucrurile pe care trebuie să le facem împreună”, spune Bogdan Ciuclaru de la DigiFM.

„Faptul că facem parte din familia Digi. Stăm foarte prost, sub 2% din români donează sânge. În Europa procentul este peste 10%”, spune Bogdan Miu de la DigiFM.

„E un beneficiu real când vii să donezi. Beneficiezi de niște analize. Vor avea și discuții cu un medic care îți spune dacă ai tensiunea mare. E foarte important”, spune Gabriel Fereșteanu de la ProFM.

Centrul de colectă mobilă din București a fost organizat cu sprijinul personalului de la Centrul de Transfuzie București, dar și al militarilor de la centrul de transfuzie din cadrul MAPN.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi e extraordinar. Facem față cu greu la cererea din partea spitalelor”, explică medicul Camelia Ruxandru.

„Iată, donatorii sunt. Trebuie să vii în întâmpinarea lor prin organizarea acestor colecte mobile”, spune și medicul Emilian Mihăiță.

400 de angajați ai Digi au donat viață astăzi, în centrele de transfuzie din peste 20 de județe.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri