Un videoclip cu moartea unei fete de 16 ani tulbură întâlnirea liderilor comuniști de la Beijing

Data actualizării: Data publicării:
imaginile cu o femeie ingrijind o fata in carantina
Un videoclip cu o fată care moare într-un centru de carantină Covid provoacă furie în China. FOTO: Captură Twitter

Un videoclip cu o fată care moare într-un centru de carantină Covid provoacă furie în China și tulbură întâlnirea liderilor comuniști de la Beijing, scrie The Guardian.

Fata de 16 ani a murit într-un centru de carantină, pentru că nu a primit ajutor medical și nu a mai putut respira, susține familie ei.  

Imaginile distribuite pe rețelele sociale o arată pe adolescentă chinuindu-se să respire și având convulsii, într-un pat supraetajat într-o cameră care pare a fi un centru de carantină din Ruzhou, provincia Henan. The Guardian precizează că nu a putut verifica în mod independent imaginile.

O femeie care se recomandă ca fiind mătușa fetei susține că nepoata ei a murit după ce avut febră, convulsii și vărsături. Potrivit acesteia, familia a cerut ajutor medical, dar nimeni nu a venit, iar apelurile la liniile telefonice oficiale au rămas fără răspuns.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Am cerut ajutor de la ora 3 dimineața aseară, inclusiv la linia telefonică a primarului și a centrului pentru controlul și prevenirea bolilor, și nu răspuns nimeni. Vreau doar ca familia și prietenii să vadă acest videoclip și să-l distribuie, astfel încât să pot găsi susținere și să se facă dreptate. Vreau doar să știu care este cauza morții ei.”, spune femeia.

Imaginile apar într-un moment în care liderii comuniști s-au reunit la Beijing pentru congresul partidului, aceasta fiind cea mai importantă întâlnirei politică din ultimii cinci ani din China. Autoritățile au fost în alertă pentru a se asigura că evenimentul nu va fi tulburat, dar frustrarea a reizbucnit.

Există rapoarte conform cărora mii de oameni din Ruzhou au fost duși în centre de carantină în ultimele săptămâni. Mătușa fetei a spus că șase membri ai familiei lor au fost în carantină și că nepoata ei nu era bolnavă când a ajuns acolo.

În timpul blocajelor prelungite, în unele regiuni, au existat situații în care oamenilor li s-a refuzat îngrijirea medicală din cauza regulilor rigide impuse prin politica zero-Covid.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri