Revista Vogue, acuzată că i-a „albit” pielea Kamalei Harris într-o ședință foto pentru coperta lunii februarie

Data publicării:
kamala harris pe coperta vogue
Fotografiile cu Kamala Harris au stârnit controverse pe rețelele sociale. Sursa foto: Twitter

Celebra revistă Vogue este ținta unui scandal, după ce a publicat pe Twitter două fotografii cu viitorul vicepreședinte american, Kamala Harris, care va apărea pe coperta lunii februarie. Criticii acuză revista că a „albit” pozele cu vicepreședintele american, care are mamă indiană și tată jamaican.

Cele două variante de copertă o înfățișează pe Kamala Harris în iposteze diferite, una în ținută lejeră, cu teniși în picioare, cealaltă în ținută office, cu pantaloni și sacou bleu. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Fotografiile publicate de Vogue au stârnit critici pe rețelele sociale, atât la adresa revistei, cât și a redactorului-șef. Internauții acuză că pielea viitorului vicepreședinte, care are mama indiană și tată jamaican, a fost „albită”. 

„Ce porcărie. Probabil că Anna Wintour (redactor-șef Vogue - n.r.) nu are prieteni sau colegi de culoare. Îi fac poze cu telefonul meu vicepreședintei Kamala Harris și sunt sigură că ies mai bine decât cele de pe coperta Vogue”, a scris Wajahat Ali, contributor New York Times, potrivit Guardian.

Într-o replică pentru New York Post, Vogue a negat că ar fi „albit” pielea vicepreședintei Harris după sesiunea foto, însă asta nu a oprit valul de critici.

Revista nu a precizat deocamdată care dintre cele două variante va fi aleasă pentru a fi publicată pe copertă. Fotografiile au fost realizate de Tyler Mitchell, un fotograf care a devenit cunoscut la 23 de ani, în 2018, când a fotografiat-o pe Beyoncé pentru Vogue.

Apariția Kamalei Harris pe coperta revistei este așteptat să atragă atenția lui Donald Trump, care se plângea recent că soția lui, fostul model Melania Trump, nu a apărut pe nicio copertă în cei patru ani de mandat prezidențial. Precedenta Primă Doamnă, Michelle Obama, a apărut pe numeroase coperte de reviste, inclusiv în Vogue, în decembrie 2016.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri