Studiu. Nemulţumirile oamenilor privind casa în care locuiesc

Data publicării:
locuinte

Un studiu arată că designul interior, suprafața totală sau împărțirea spațiului sunt principalele nemulţumiri ale oamenilor privind casa în care locuiesc. Femeile sunt cele care ar redecora casa, în timp ce bărbaţii sunt preocupaţi de cum anume pot face ca spaţiul să fie mai bine utilizat.

Datele europene arată că românii trăiesc în unele dintre cele mai mici locuinţe. La oraş, suprafaţa medie este de doar 40 de metri pătraţi, la jumătate faţă de nivelul european. Însă, indiferent de cât de mare este casa, oamenii se lovesc de aceleaşi probleme.

Potrivit un studiu GFK, oameni din 21 de ţări au spus că primul lucru pe care l-ar schimba la casa lor este modul în care arată la interior. Topul este continuat de cei care fie nu sunt mulţumiţi de dimensiunea locuinţei, fie ar face o reîmpărţire a spaţiului astfel încât să pară mai spaţioasă. Bineînţeles că o astfel de schimbare se face şi cu schimbarea mobilierului, drept urmare 35 la sută dintre repondenţi au pus mobilierul pe locul trei în topul îmbunătăţirilor aduse locuinţei.

Designul interior şi mobila sunt principalele preocupări ale femeilor, în timp ce reîmpărţirea spaţiului îi preocupă pe bărbaţi. Potrivit studiului, tot bărbaţii sunt interesaţi şi de electronice şi electrocasnice.

Turcii şi ruşii sunt primii care ar modifica modul în care arată casa lor la interior. La polul opus, olandezii, japonezii, nemții, francezii și belgienii sunt cei mai fericiți cu amenajarea locuinței lor.

În România, aproape 80 la sută dintre cei intervievaţi au spus că nu vor să modifice nimic în următorul an. Explicaţia vine însă din lipsa de bani, şi nu pentru că românii nu ar mai avea ce îmbunătăţiri să aducă locuinţelor.

27.000 de persoane din 21 de ţări au participat la studiul GfK.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri