Sari la conținut

Alimente aparent inofensive care pot deveni fatale

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Cantitatea de alimente care poate fi fatală depinde și de sănătatea fiecăruia sau istoricul medical. Cantitatea potențial fatală a fost calculată pentru un bărbat de de 88 de kilograme, conform măsurătorii standard a toxicității cunoscută ca LD50, potrivit Business Insider.

FOTO: Gulliver/ Getty Images

120 de cești de cafea. Cafeaua în cantități mari poate provoca insomnie, amețeală, dureri de cap și probleme cardiace. Riscul de deces este mai mare atunci când se consumă pudra de cafeină pură.

Șase litri de apă. Excesul de apă din jurul celulelor din organismul nostru se numește introxicație cu apă. Sunt afectați de acestă afecțiune mai ales atleții. Excesul de apă afectează creierul, de aceea simptomele pot apărea sub forma unor dureri de cap, convulsii și în cazuri rare, netratate, se poate ajunge la deces.

48 de lingurițe de sare. Cum consumul de prea multă apă poate fi fatal, la fel poate și consumul de sare. Când este prea mult sodiu în organism, este prea puțină apă, iar celulele se micșorează. Boala se numește hipernatremie. Simptomele includ o stare de slăbiciune și rar se poate ajunge la convulsii, comă sau moarte.

FOTO: Gulliver/ Getty Images

13 shot-uri de alcool într-un timp scurt. Consumul unei cantități mari de alcool într-un timp scurt poate fi fatal. Intoxicația cu alcool poate face ca părți ale creierului, responsabile cu funcții precum respiratul sau menținerea stării de conștiență, să nu mai funcționeze.

FOTO: Gulliver/Getty Images

Alte cantități care pot fi fatale conform aceleiași măsurători sunt: 85 de batoane de ciocolată sau 22 de mere.