Sari la conținut

Cazul copiilor cu afecțiuni grave. DSP Argeș: Doar două surse de apă nu sunt potabile

Inspectorii DSP au mai luat probe de apă de la Spitalul de Pediatrie din Pitești, din cartierele din Pitești și din localitățile din care provin copiii internați cu sindrom hemolitic-uremic, probe de apă plată îmbuteliată de la supermarketurile Lidl și Kaufland.

Probele au arătat că apa este potabilă, cu excepția celor preluate dintr-o gospodărie din localitatea Mărăcineni și de la un izvor public din Ștefănești, arată un comunicat al DSP Argeș.

De asemenea, au fost recoltate probe de lapte praf de la farmacii, care „corespund standardelor în vigoare”. Probele recoltate de la Spitalul de Pediatrie din Pitești se încadrează în limitele normale, potrivit DSP Argeș.

Aceste rezultate vin în condițiile în care încă unul dintre bebelușii internați la spitalul Marie Curie din București cu sindrom hemolitic-uremic a murit azi-noapte, în urma complicațiilor.

La acest spital mai sunt internaţi zece copii, patru dintre ei fiind la Terapie Intensivă.

Autoritățile sanitare au prelevat și probe din loturile de portocale ale unui lanț de supermarketuri din Argeș, după ce părinții, dar și medicii și-au îndreptat suspiciunile către fructe pentru o posibilă explicație în cazul bebelușilor care s-au îmbolnăvit grav după ce au fost contaminați cu o bacterie periculoasă.