Copiii care sar peste micul dejun ajung în timp obezi sau rahitici

Data publicării:
FETITA LA SCOALA-Mediafax Foto-Adi Piclisan

Medicii nutriţionişti spun că micul dejun este foarte important pentru copiii care sunt în creştere. Cei care sar peste prima masă a zilei nu mai au energie pentru a fi atenţi la ore, la şcoală. Devin somnolenţi, iar starea lor se poate agrava.

Chiar au fost nişte cercetări japoneze care au arătat modificări ale creieruluui, modificări cuantificabile pe RMN la copiii care nu au mâncat faţă de copiii care au mâncat”, a explicat nutriționistul Corina Zugravu.

De aceea este important ca pregătirea mesei să fie cât mai atractivă şi să îi implice şi pe cei mici.

Metoda funcţionează cu succes pentru fosta gimnastă, Nadia Comăneci.

Am realizat ca mămică că este mai uşor să îi implici pe copii în micul dejun. Chiar dacă este vorba de o omletă sau un sandwich, dacă îl implici ai mult mai mari şanse să mânânce ce a creeat”, a explicat aceasta.

Micuţii au fost ochi şi urechi la tot ce li s-a spus şi au înţeles de ce trebuie să fie prietenii cu micul dejun.

Medicii atrag atenţia că părinţii pot cădea uşor într-o capcană din dorinţa de a-şi convinge copiii să mânânce dimineaţa.

„Ca să-i convingă să mânânce le dau alimente nesănătoase, cele dulci. In mod special cerealele de mic dejun pentru copii sunt pline pline de zahăr”, a mai spus nutriționistul.

România este pe locul trei în Europa când vine vorba de obezitatea infantilă. Unul din zece copii de la noi are greutatea unui adult.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri