Cristian Bușoi promite salarii mai mari pentru medici. Condiția: să reușească reforma în sănătate

Data publicării:
cristian busoi - fb

Eugen Nicolăescu, actualul ministru, şi Cristian Buşoi, cel propus de liberali să preia această funcţie, s-au întâlnit astăzi pentru a discuta proiectele în derulare.

„Dacă reforma spitalelor reușește, dacă reușim să-i facem să devina mai eficienți, spațiul bugetar nu poate fi îndreptat decât către salarizare și aprovizionarea cu medicamente”, a spus Cristian Bușoi.

„La 1 aprilie, pe noile reguli , pe noua contractare, estimez ca, odată cu rectificarea bugetară, spre sfârșitul verii, ar trebui să avem și primele rezultate”, a adăugat acesta.  

Viitorul ministru va trebui să ducă mai departe proiectele nefinalizate de Eugen Nicolăescu. Unul dintre acestea este pachetul de bază de servicii medicale.

O promisiune făcută anul trecut, dar amânată fără ca cineva din minister să fie concediat. Eugen Nicolăescu a mai lansat un termen - 1 februarie, 2014. Şi acesta extins pentru luna aprilie.

Legat de pachetul de bază era şi actualizarea listelor de medicamente compensate sau gratuite, care nu a mai fost acutualizată de cinci ani.

Până nu se va clarifica, pacienţii nu ştiu în ce măsură vor avea acces la tratamente noi sau la servicii medicale în acest an.

Un proiect care a rămas în suspensie este desfiinţarea direcțiile de sănătate publică din țară.

Mutarea lui Cristian Buşoi la Ministerul Sănătăţii aduce în discuţie şi o altă problemă - găsirea unui înlocuitor al lui la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri