Președintele Klaus Iohannis: Institutul Cantacuzino trebuie salvat!

Data publicării:
klaus iohannis cantacuzino

La finalul vizitei, președintele a făcut câteva declarații în fața presei. „Institutul Cantacuzino trerbuie salvat și trebuie să funcționeze în continuare”, a spus Klaus Iohannis. „Simpla mutare a institutului nu poate rezolva situația”, a adăugat șeful statului, precizând că are de gând să aibă discuții cu toți cei care pot veni cu soluții în cazul Institutului. El a recunoscut că situația este complicată și s-a creat în decursul anilor, dar a spus că nu va ezita să o pună pe agenda CSAT, dacă va ajunge la concluzia că e o problemă de interes național. 

Trebuie să știm ce vrem cu institutul”, dar înființarea de noi comisii nu este o soluție. „Am aflat că există de patru luni o comisie interministerială, dar care nu s-a întrunit niciodată”, a punctat președintele.

Klaus Iohannis a subliniat că intenția sa este de a-i aduce împreună pe toți actorii care pot da soluții la problema Cantacuzino, dar, în opinia sa, este clar că o parte din activitatea institutului trebuie finanțată din surse publice. În plus, este nevoie de voință politică.

Președintele a promis că va reveni la subiectul Cantacuzino, când se va întrevedea o soluție. „Astăzi, am vrut să stau de vorbă cu oamenii, să știu cum arată, cum funcționează, să înțeleg care sunt problemele institutului”, a mai spus Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri