Spitalul Floreasca. Programări până în 2022 pentru operații estetice

Data publicării:
ioan lascar

Programările sunt făcute cu mult timp înainte. La clinica de la Spitalul de Urgență, pentru intervențiile care nu trebuie efectuate în regim de urgență, lista de programări se întinde până la nivelul anului 2022, deci e o listă de așteptare destul de consistentă”, a spus profesorul Lascăr întrebat dacă are deja programări de intervenții chirurgicale estetice în perioada următoare.

Sfatul specialiștilor este, însă, ca operațiile estetice să fie evitate vara. Recuperarea pe timp de vară este mai grea, iar riscul de complicații crește din cauza căldurii și umezelii. Profesorul universitar doctor Ioan Lascăr a vorbit despre acest aspect la „Digimatinalul de vacanță”.

Efectuarea unei astfel de intervenții presupune dedicarea unei anumite perioade pentru îngrijirile specifice postoperatorii. În general, există un anumit disconfort legat de această perioadă imediat postoperatorie și dacă am însuma și disconfortul legat de temperaturile crescute, umiditatea crescută, riscul de transpirație ș.a.m.d., evident că asta ar accentua disconfortul și chiar ar crea condițiile favorabile apariției unor incidente sau chiar complicații nedorite postoperatorii”, a spus profesorul Ioan Lascăr.

La aceasta mai adăugăm și faptul că vindecarea imediat postoperatorie, deci obținerea unei cicatrici recente, presupune asumarea anumitor restricții cu privire la expunerea la radiația solară, care este considerată un agent absolut nefavorabil pentru etapele inițiale de evoluție a cicatricii, a mai arătat medicul.

Până la momentul în care cicatricea s-a stabilizat și considerăm că are un aspect definitiv, este recomandabilă evitarea expunerii la radiația solară pentru o perioadă de cel puțin patru până la șase luni, a precizat Ioan Lascăr.

El spune că e recomandabil ca pe timpul verii să evităm acele intervenții care se adresează regiunilor expuse ale corpului. Este vorba, în primul rând, de intervențiile faciale.

„Evident, dacă luăm în discuție o mamoplastie, de exemplu, oricare tip de mamoplastie, am putea să efectuăm această intervenție, cu anumite restricții, cea primordială fiind cea referitoare la expunerea la soare. Deci, ar trebui să evităm climatul marin, ar trebui să evităm în totalitate expunerea la soare mai ales a cicatricilor, a zonelor în care cicatricile au această evoluție în etapa inițială. O cicatrice precoce expusă la radiația solară de obicei are o evoluție imprevizibilă”, avertizează prof. Lascăr. E vorba de aspectul estetic, dar sunt și situații care țin de disconfort, în care pot apărea mâncărimi, o roșeață mai intensă decât cea pe care ne-o dorim, a explicat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri