Sari la conținut

Spitalul "Gomoiu" riscă să piardă bani europeni. Autorităţile au uitat să facă proiectul pentru reţeaua de utilităţi

Lucrările la ambulatoriul spitalului, aflat într-o clădire veche, au început în vara anului trecut. Abia după un an proiectanţii au realizat că au omis şi proiectul pentru reabilitarea reţelei de utilităţi. Conducerea unităţii sanitare este neputincioasă în faţa situaţiei, deoarece coordonarea proiectelor este în grija primăriei.

Doina Pleşca, managerul Spitalului de Copii "Dr. Victor Gomoiu": „Cred că s-a creat o mică confuzie. În cadrul spitalului există două proiecte, proiectul nou extensie a spitalului, spitalul nou şi un proiect al Ambulatoriului, care este o altă clădire, obţinut prin fonduri europene. Nu pot să spun mai mult”.

A spus mai multe noul primar interimar, care a decis demiterea directorului Administraţiei Spitalelor din Bucureşti. Situaţia nu a fost însă prevăzută de primarul suspendat Sorin Oprescu, atunci când a dat startul lucrărilor la noul corp de clădire al unităţii sanitare.

Sorin Oprescu: „Ce garanţii avem că acest spital va fi într-adevăr funcţional şi nu se va întâmpla ca la Grigore Alexandrescu sau la Marie Curie sau la Bagdasar Arseni? Eu...a cărui meserie este de a fi chirurg....”.

Optimist a fost şi premierul Victor Ponta, aflat la aceeaşi inaugurare şi care lăuda profesionalismul cu care a fost iniţiat proiectul.

Victor Ponta: „Mi-aş dori ca toate proiectele de acest gen să fie făcute tot cu atâta înţelepciune...am mai văzut în ţară, s-a întâmplat, şi-n domeniul medical, şi la şcoli, s-a pornit doar cu o parte şi s-au trezit că acum rămân cu clădirile sau le mai lipseşte ceva să funcţioneze”.

Ambele proiecte sunt acum în întârziere, deoarece clădirea nouă ar fi trebuit finalizată în primăvara acestui an. Acum se aşteaptă noul proiect de finanţare pentru reabilitarea reţelei de utilităţi de la clădirea veche, mai ales că lucrările ar trebui finalizate în aproximativ 9 luni, timp în care constructorii vor lua totul de la capăt.