Venectaziile, metode de prevenire și tratament. Recomandările specialistului

Data publicării:
derma

„Sunt niște dilatații ale vaselor subțiri care trebuie să ducă sângele din pielea zonelor afectate, de exemplu a picioarelor sau a feței, înapoi către inimă. În anumite condiții de presiune mai mare, pe un teren genetic de fragilitate, vasele care duc acest sânge prezintă spărturi. Cu cât spărtura este mai mare, prejudiciul cosmetic crește și se vede mai urât la nivelul picioarelor sau feței.

În afară de terenul genetic, intervin anumite formulări hormonale. De exemplu, persoanele care iau contraceptive fac mai frecvent venectazii. Persoanele cu afecțiuni hormonale la fel, persoanele care stau în căldură sau lucrează în poziții fixe și fac presiune pe vasele respective sunt predispuse la venectazii. Apare de asemenea și în cadrul insuficienței venoase cronice, care este o boală de sistem și care afectează toate vasele, dar se vede mai rău la nivelul picioarelor, pentru că acolo este presiunea mai mare.

Apare mai des la femei din cauza acestor estrogeni care se găsesc fie natural în cantități mai mari, fie în preparate contraceptive sau alte preparate hormonale.

Pentru a le preveni, trebuie să ne prezentăm la medicul dermatolog. Acesta va constata dacă venectaziile sunt într-un context hormonal sau într-un context vascular. În cazul în care presiunea este mare și avem defecte pe venele mari interne, atunci pacientul va ajunge la medicul chirurg vascular. Altfel, se poate trece la tratament cu un laser special care va sigila aceste zone sparte și care va preveni spargerea altora. Pe lângă tratamentul care se face în cabinetul medicului dermatolog, se pot lua și o serie de măsuri precum păstrarea greutății corporale bune, gimnastica în apă și anumite drenaje limfatice.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri