Animest 2013, aproape 400 de filme în zece zile. A început cel mai mare festival de animaţie din România

Data publicării:
animest-2013-1

Iubitorii filmelor de animaţie au un motiv nou de bucurie: a început Festivalul Internaţional Animest. Până pe 13 octombrie, zi de zi, sunt proiectate aproape 400 de lungmetraje şi scurtmetraje, multe premiate, videoclipuri sau clipuri publicitare care au făcut istorie.

Filmul proiectat la deschidere, vineri seară, a câştigat Premiul Cesar anul acesta şi a adus în sălile de cinema din Franţa peste un milion de spectatori: „Ernest şi Celestine” este povestea întâlnirii dintre un urs muzician şi un şoarece pictor, a cărei realizare a durat cinci ani. Prietenia celor două personaje deranjează într-o lume care nu a învăţat încă să-i accepte pe cei diferiţi.

Până pe 13 octombrie, în cadrul festivalului sunt susţinute şi conferinţe susţinute de specialişti din lumea filmului animat, precum şi ateliere de creaţie: trei workshop-uri, unul pentru copii şi două pentru tineri animatori. În premieră, are loc şi o prezentare de proiect de scurtmetraj animat.

Proiecţiile de film sunt programate până pe 13 octombrie la cinematografele Patria şi Studio din Capitală, la sala Elvira Popescu şi în Club Control. Programul complet, aici.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri