Corul Filarmonicii din Oradea va concerta alături de Ennio Morricone pe marile scene ale Europei

Data publicării:
ennio morricone fb

 

Ennio Morricone este considerat unul dintre cei importanţi muzicieni şi compozitori de muzică de film . FOTO: facebook.com/maestroenniomorricone

 Celebrul compozitor şi dirijor italian Ennio Morricone va concerta pe marile scene din Europa alături de artiştii Filarmonicii din Oradea. Trei săptămâni, corul va încânta melomanii din Franţa, Germania sau Luxemburg.

E vorba de multe, multe emoții în primul rând. Este, pentru mulți dintre noi, prima experiență de acest gen. Este vorba despre un turneu foarte important pentru noi, de mare anvergură și sperăm că vom aduce lauri”, a spus Loredana Pantea, corist.

„Am avut câteva colaborări anterioare cu filarmonica din Debrețin și partenerii noștri de acolo au avut nevoie de un alt cor cu care să colaboreze pentru că merg două coruri în turneu și ne-au solicitat”, a declarat Ovidiu Niculaș, șeful corului Filarmonicii de Stat din Oradea.

Cei 38 de artişti vor interpreta piese din coloana sonoră a unor filme precum "Caracatița", "Cinema Paradiso" sau "Bunul, Răul şi Urâtul".

„Partiturile le-am primit în cursul lunii ianuarie și de atunci repetăm programul Morricone. Este un program special, muzică de film”, a spus Laszloffy Zsolt, dirijorul corului.

„Este o oportunitate deosebită pentru a-l cunoaște pe Ennio Morricone și muzica acestuia și, de asemenea, pentru noi, colaboratorii, de a trăi ceva mai mult muzica, la un alt nivel”, a afirmat şi Monica Matiuț, colaborator al corului.

Ennio Morricone, în vârstă de 86 de ani, este considerat unul dintre cei mai importanţi muzicieni şi compozitori de muzică de film. Are în spate o carieră impresionantă legată cu precădere de muzica de film. În 2007, a fost răsplătit de Academia Americană de Film cu un Oscar pentru întreaga sa creaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri