Două teatre și un cinema din București și-au suspendat activitatea

Data publicării:
teatrul nottara

Pe străzile înguste din Centrul Vechi au fost deschise, în ultimii ani, 200 de restaurante şi baruri. 20 dintre acestea sunt vizate de legea care interzice orice activitate comercială în clădirile cu bulină roşie.

Octav Dură, preşedintele Asociaţiei Comercianţilor din Centrul Vechi: „De închis, s-au închis sub 10, probabil din cele undeva în jurul a 20 de localuri încadrate în clasa 1 risc seismic.”

Puţini patroni sunt dispuşi să investească în consolidarea clădirilor, iar cei care vor să o facă depind de acordul locatarilor.

Iancu Argintoianu, patronul unui restaurant: „Consolidarea sau procedura de consolidare este începută aici de doi ani de zile. Depinde cât va dura până se va bugeta de către Primărie, deoarece locatarul de la etajul 2 doreşte aceasta consolidare numai cu Primăria.”

Cei mai mulţi proprietari de restaurante aflate în clădiri cu risc seismic au decis să îşi închidă afacerea. Cine nu respectă legea va plăti o amendă de până la 70.000 de lei”, relatează Roxana Vântu, reporter Digi24.

Tot în centrul Capitalei, Teatrul Nottara a anulat toate spectacolele programate până la sfârşitul anului. Finanţat în proporţie de 80 la sută de stat, teatrul are 120 de angajaţi.

Marinela Ţepus, directorul teatrului Nottara: „Nu mi se pare normal ca un teatru cu o activităţii de 55 de ani în acest sediu să nu fie luat în calcul. Suntem până la urma şi un simbol al culturii româneşti, nu numai al bulinelor din Bucureşti.”

Dan Bordeaianu, actor: „Voi aici la TV ne filmaţi, rămâne pe cardul de memorie, la film rămâne pe pelicula, la radio rămâne înregistrat, noi nu rămânem.”

De asemenea, şi-au închis uşile Teatrul Foarte Mic şi cinematograful Patria.

Maria Bicfalvi, administratorul cinema Patria: „Noi știam că s-a consolidat blocul după 1977. S-a cerut o altă expertiză, ca să vedem dacă putem funcţiona după ce s-a promulgat legea.”

Conducerile Teatrelor Nottara şi Foarte Mic cer Primăriei Capitalei să găsească soluţii pentru continuarea activităţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri