Sari la conținut
News Alert

Transilvania, văzută prin ochii unui artist plastic din Marea Britanie

Pentru George Butler, un artist plastic din Marea Britanie, povestea satelor transilvănene nu se poate spune decât cu ajutorul penelului. El a realizat mai multe desene şi schiţe care surprind, în opinia presei britanice, frumuseţea fragilă a acestor sate ascunse în inima Carpaţilor.

„Multe dintre lucrurile pe care le vezi, la o plimbare prin pădure sau prin satele transilvănene, sunt diferite de orice avem aici, în Anglia. Mai presus de orice, m-a surprins frumuseţea acestor locuri. Arhitectura, oamenii, toate aceste lucruri care, în ciuda faptului că lumea este într-o continuă schimbare, noul şi vechiul convieţuiesc”, spune George Butler.

George Butler a descoperit satele transilvănene din întâmplare. El a acceptat să ia parte la un proiect al Global Heritage Fund, organizaţie care se ocupă cu protejarea moştenirii culturale din diferite ţări ale lumii. Cu această ocazie a venit de două ori în România. O dată la strânsul recoltei, anul trecut, şi în primăvară, la vremea primului seceriş.

S-a îndrăgostit iremediabil de satele cu uliţele circulate doar de căruţe şi de cosaşii care se întorc pe înserat spre casă.

Cele 40 de desene şi schiţe semnate George Butler şi inspirate de viaţa din satele transilvănene pot fi admirate până pe 7 noiembrie într-o expoziţie organizată la Institutul Cultural Român din Londra.