BALET PE GHEAŢĂ LA TIMIŞOARA. „Spărgătorul de nuci”, cu patinatori ruşi

Data publicării:
n06 20premiera 20de 20basm 20la 20timisoara 20balet 20pe 20gheata 20160113-44004

În costume fastuoase, balerinii patinatori ruşi au recreat, pe gheaţă, atmosfera de basm a Crăciunului, cu părinţi, copii, musafiri, jucării, prinţi şi figurine vii.

În spatele fiecărui personaj care alunecă graţios pe muzica lui Ceaikovski se află mulţi ani de studiu şi tot atâţia de muncă.

Pe toţi, şcoala rusească i-a învăţat o tehnică de neegalat. Sportivi excepţionali, au devenit balerini graţioşi sub ochii unor coregrafi renumiţi în arta baletului clasic rusesc.

„Văd cum se transformă aceşti tineri. Vine un sportiv şi dintr-o dată descopăr în el talente deosebite de actor. Este surprinzător. Mi se par stranii toate aceste transformări, toate resursele pe care le poate găsi un sportiv, care are în el resurse ascunse de actor, de artist”, povesteşte coregrafulKonstantin Rassadin.

Timişorenii au trăit din plin povestea spusă de artiştii ruşi pe parcursul a două ore.

Pentru a participa la spectacol, timişorenii au plătit cel puţin 98 de lei. După ce au spart gheaţa, doar la figurat, cu reprezentaţia din capitala Banatului, artiştii ansamblului din Saint Petersburg îşi continuă turneul în România cu oraşele Cluj-Napoca, Sibiu şi Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri