Ce spune poza de profil de pe Facebook despre tine

Data publicării:
Facebook's Influence In Consumer Consumption Of News Growing
Foto: Gulliver/Getty Images

Dacă în poza ta de profil de pe Facebook apare un obiect sau un animal, sau orice altceva în afară de chipul tău, sunt șanse mari să fii un nevrotic, este concluzia unui nou studiu.

Facebook's Influence In Consumer Consumption Of News Growing
Foto: Gulliver/Getty Images

Cercetarea condusă de Universitatea Pennsylvania și citată de indie100.com a descoperit că dacă pozezi în ipostaze amuzante înseamnă că ești mai deschis la noi experiențe, pe când dacă postezi fotografii în care arăți perfect, atunci, probabil, ești o persoană onestă.

Extrovertiții sunt mai tentați să posteze fotografii colorate, în care par mai tineri, iar persoanele prietenoase au fotografii în apar zâmbind sau alături de prieteni.

Cercetătorii sunt de părere că nu tu ar trebui să alegi poza de profil, ci să rogi pe altcineva să o facă în locul tău, dacă vrei să pari prietenos, inteligent și atractiv.

Studiul publicat în jurnalul „Cognitive Research: Principles and Implications” a analizat paginile de Facebook a 102 studenți.

„Studiul a arătat că oamenii tind să facă alegeri greșite când selectează fotografiile pentru Facebook, iar acest fapt afectează felul în care sunt percepuți de către ceilalți,” a precizat dr. David White, de la Universitatea Pennsylvania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri