Cu 80 de minute întârziere, Orient Express a sosit din nou la Gara de Nord din Bucureşti

Data publicării:
orientexpress

Celebrul Orient Express a sosit luni, la Gara de Nord din Bucureşti, cu o întârziere de 80 de minute. Conform tradiţiei, garnitura de lux intră la în România prin vama Curtici, face un popas la Sinaia şi apoi rămâne o noapte în Capitală. La bord, pasagerii au parte de luxul rezervat cândva doar capetelor încoronate, dar şi preţul este pe măsură: un bilet depăşeşte 7000 de euro.

Cei aproape 100 de turişti se cazează pentru o noapte la Bucureşti. Înainte, Orient Expressul a făcut o escală în Sinaia, unde pasagerii au vizitat Castelul Peleş.

Întârzierea de peste o oră, datorată unei defecţiuni la motor care a survenit duminică noapte, nu i-a deranjat deloc pe călătorii trenului de plăcere: „Sunt doar două ore. E normal. Două ore într-o călătorie de cinci zile nu înseamnă mult. Trenul este frumos”, spune un turist din Brazilia.

După ce îşi petrec noaptea în Bucureşti, turiştii îşi continuă călătoria spre Istanbul.

O călătorie la bordul Orient Expressului costă 7400 de euro de persoană şi durează cinci zile. Aventura feroviară începe la Paris şi se încheie, în mod tradiţional, la Istanbul. Preţul biletului acoperă doar călătoria şi mesele obişnuite. Băuturile alcoolice şi delicatesele precum caviarul se achită separat.

Din cele 15 vagoane ale trenului, trei sunt restaurant.

Numărul iubitorilor de asemenea călătorii cu stil e în scădere. Anul acesta s-au vândut cu 20% mai puţine bilete pentru Orient Express, faţă de 2012.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri