Sari la conținut

DIGIPEDIA. Cine i-a ucis pe cei doi prinţi?

Atât de straniu a fost momentul, încât doamna Langley i-a convins pe arheologi să facă săpături în parcare. Sub asfalt ei au descoperit o fostă mănăstire franciscană şi rămăşiţele pământeşti ale ultimului rege Plantagenet al Angliei - Richard al III-lea.

Şi, totuşi, nu acesta este misterul la care se referă filmul din această seară. Ci la dispariţia încă neelucidată a doi prinţi, Edward şi Richard, unul de 12 şi celălalt de 9 ani, acum mai bine de 500 de ani. Cei doi copii au fost nepoţii lui Richard de Gloucester, devenit apoi Richard al III-lea, domnul din parcare.

Povestea este foarte populară în Marea Britanie. Toată lumea ştie de prinţii din turn, dar încă nu s-a stabilit cu certitudine ce s-a întâmplat cu cei doi copii închişi în Turnul Londrei în 1483.

Şi încă un pic de mister: în secolul al XVII-lea, lângă Turnul Alb a fost găsită o cutie cu două schelete mici, ca ale unor copii. Multă vreme s-a crezut că scheletele sunt ale prinţilor Edward şi Richard.  

Urmăriți filmul documentar pe Digi24 HD. Online îl puteţi viziona numai LIVE, pe http://www.digi24.ro/Media/TV/Live/Digi24sâmbătă, de la ora 21:00, iar duminică, în reluare, de la ora 2:00.

Vizionare plăcută!