Sari la conținut

EUROPAfest, singurul eveniment din România care reunește jazz, blues, pop și muzica clasică


DAN PAPIRANY TRIO este o trupa de jazz din Auckland, Noua Zeelandă, cu o tradiție de 15 ani, condusă de pianistul și compozitorul de origine israeliana Dan Papirany. Repertoriul trio-ului este format din piese standard de jazz, balade și compozițiile liderului. Dan Papirany are o activitate concertistica bogată, având la activ numeroase evoluții în festivaluri naționale și internaționale, în diferite formule scenice - duete, trio-uri, cvartete, alături de artiști consacrați. A înregistrat 7 albume, Session Two — Originals” fiind nominalizat la New Zealand Music Awards. De asemenea, cu compoziția “Bargara” a câștigat “Original Song Competition” și a doua poziție în “Australia Jazz Convention Original tunes competition”. Stilul lui Dan este destul de des comparat cu cel al lui Bill Evans. Basistul Pete McGregor cântă de la o vârstă fragedă, iar talentul său l-a propulsat rapid, având o carieră profesională de invidiat. Are o reputație solidă, fiind considerat unul dintre cei mai buni basiști din Noua Zeelandaă. Bateristul Steve Wright din Australia are o vastă experiență în mai multe genuri muzicale. În ultimii ani s-a dedicat jazz-ului și este foarte solicitat atât ca solist, cât și cu trupa sa. Muzica trio-ului este sensibilă și în cadrul EUROPAfest vor interpreta piese din stiluri precum cool și bebop jazz . Invitata specială a trupei este experimentata solistă și compozitoare de origine norvegiană, VIBEKE VOLLER, care captivează publicul cu vocea ei dinamică și personalitatea vibrantă. Cei patru muzicieni așteaptă cu entuziasm și nerăbdare să aducă în România jazz-ul de calitate de pe tărâmul păsărilor kiwi și al cangurilor. Trupa promite un spectacol caracterizat de creativitate, prospețime și rafinament. Va fi o încântare să-i ascultăm !

FAR FROM CAROLINA este un duo care interpretează muzica americană la cele mai înalte standarde, fiind formată din chitaristul Terry Lees, deținător al titulaturii “UK National Guitarist of the Year” și Mel Hayes, cântăreața și chitarista de renume internațional. Cei doi au evoluat în peste 1000 de evenimente și festivaluri atât în Marea Britanie, toată Europa, cât și în SUA. Recent au avut un turneu împreună cu la fel de cunoscuții artiști britanici Martin Simson și Martin Taylor, iar în toamnă vor susține un turneu internațional pentru a-și promova ultimul album.

Opening Gala Concert deschide Festivalul Internațional EUROPAfest 2016, 12-21 mai - București & Sibiu. Festivalul are un concept unic, fiind singurul eveniment din România care reunește jazz, blues, pop și muzică clasică. Sub sloganul „It’s all about live, quality music!” peste 300 de artiști din 45 de țări vor evolua pe scenele din București și Sibiu, atât în săli de concert, cât și în spații neconvenționale.

Opening Gala Concert dă startul la 10 zile de muzică de calitate - concerte, recitaluri, interpretări de virtuozitate, jam sessions, workshopuri și master-classes, iar Digi24 și DigiFM sunt parteneri media.

EUROPAfest a fost primul eveniment din Romania care a primit Înaltul Patronaj al Casei Regale, acum 11 ani. În 2015 a primit titulatura EFFE - Europe’s Finest Festivals din partea Comisiei Europene și a Parlamentului European.

Preț bilete

Categoria I – 31,80 lei

Categoria II – 15,90 lei

Biletele se pot achiziționa de la Teatrul Odeon – casa de bilete sau online.