Jurassic Park de România. Un parc de distracții cu reproduceri în mărime naturală ale dinozaurilor va fi deschis la Râșnov

Data publicării:
dinozauri

Direct din filmul lui Steven Spielberg, T Rex, cel mai temut dinozaur, îşi va găsi casa în inima Carpaţilor, la Râşnov.

„Clădirea însăşi are forma unui dinozaur. Intrarea va fi prin gura lui, se va parcurge traseul din interior cu toate spaţiile aferente şi ieşirea se va face prin coada dinozaurului, în parcul pentru copii”, spune constructorul.

Se lucrează intens la infrastructură şi deja s-au turnat pilonii de susţinere ai principalei clădiri. Iar pentru dinozauri s-a dat comandă specială în Occident. Vor fi construiţi din fibră de sticlă ca să reziste iernilor aspre de la munte.

Cel mai mare dinozaur care va fi adus la Râşnov va măsura peste 20 de metri înălţime. Pentru a vedea dinozaurii la dimensiunile lor reale, turiştii trebuie să mai aştepte încă un an.

Autorităţile promit că turiştii se vor simţi ca pe platourile de filmare de la Hollywood. În imensul parc vor fi şi 60 de locuri de cazare, toate suspendate la nivelul coroanei arborilor pentru ca „dinozaurii să nu ajungă la oaspeţi".

„Există un concept în Austria unde s-a făcut primul astfel de parc, care se bucură de succes. Pentru Europa de Est este singurul parc de acest gen. Se mai construiește unul la Hollywood, similar cu acesta și în același timp”, spune Adrian Veştea, primarul oraşului Râşnov.

Dinozaurii de la Jurassic Park din Râşnov vor înghiţi aproape patru milioane şi jumătate de euro. Proiectul aparţine unei firme din România, care a încheiat un parteneriat cu primăria locală. Deocamdată preţul biletului de intrare nu a fost stabilit. În Germania, un tichet costă echivalentul a 75 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri