„Lacătele iubirii”, prea grele pentru Podul Artelor din Paris: o balustradă s-a prăbuşit sub povară

Data publicării:
lacate

Balustrada celebrului pod al Artelor de la Paris a cedat sub povara iubirii. Miile de lacăte agăţate acolo ca simbol al unei relaţii ce nu trebuie desfăcută au fost prea grele. Puntea a fost închisă până când pompierii au refăcut porţiunea de balustradă care se prăbuşise.

FOTO: fr.wikipedia.org

De şase ani, Podul Artelor din Paris este locul în care cei care cred în dragostea eternă trebuie să ajungă neapărat, dacă doresc să aibă noroc în dragoste şi să rămână alături de jumătatea lor până la adânci bătrâneţi. Cupluri de îndrăgostiţi sau proaspeţi însurăţei vin chiar şi din îndepărtata Chină pentru a-şi pecetlui dragostea cu un lacăt prins de balustradele Podului Artelor de la Paris.

Tradiţia a prins atât de bine la marele public, încât pe grilajele podului s-au strâns mii de lacăte, de la un capăt la altul al punţii lungi de 155 de metri care leagă Palatul Luvru de sediul Academiei Franceze. Acum, o porţiune de aproape trei metri din grilaj a cedat, aşa că poliţia a evacuat podul până la remedierea problemei.

Departe de mine să-i stigmatizez pe îndrăgostiţii din capitală sau pe iubitorii acestui obicei, dar dacă nu facem nimic în această privinţă, vor apărea şi alte probleme în viitor”, a spus primarul Arondismentului 6 din Paris, Jean-Pierre Lecocq.

Sunt şi parizieni care cred că frumoasa punte pietonală trebuie să revină la situaţia din 2008, când pe balustrade nu era nici urmă de lacăt. Podul are de suferit din punct de vedere al rezistenţei, din cauza greutăţii lacătelor, din cauza ruginii care trece de la lacăte la balustrade şi grilaj. Din cauza problemelor de mediu provocate râului de cheile aruncate în apele sale şi ajung să ruginească, Sena este poluată şi se lucrează la curăţarea ei”, spune o locuitoare.

Problema lacătelor iubirii nu mai ţine de multă vreme doar de Podul Artelor. Recent, 40 de lacăte au fost semnalate în vârful Turnului Eiffel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri